Opleidingen details Centrum Zein

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

2020 Tweedaagse training Verlies en Rouw (ID nummer: 379907)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd3213-6-2020 t/m 12-6-2021

De training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de nieuwste inzichten gecombineerd met vele jaren praktijkervaring. De term 'Verlies en rouw' is breder dan alleen rouw vanwege het verlies van een dierbare. Er kan ook rouw plaatsvinden vanwege het verlies van bijvoorbeeld gezondheid, toekomstperspectief, baan, huis, sociale omgeving, lichaamsdeel of identiteit.

We zullen op de twee trainingsdagen zelf vooral veel praktisch gaan oefenen. Er zal onder anderen uitleg gegeven worden over soorten rouw, rouwtaken, rouwproces, behoeften, strategieën en het bieden van hulp. De uitgebreide achtergrondinformatie, literatuur en wetenschappelijke inzichten lees je in de syllabus die je krijgt. Hiernaast zal er ook gericht ingegaan worden op vragen en op zaken waar je mogellijk tegenaan loopt in je werk als vaktherapeut. 

Je leert op de lesdagen vaktherapeutische oefeningen en werkvormen rond de thema's verlies, rouw, accepteren en loslaten, die je kunt gebruiken binnen je werk. De werkvormen worden gekoppeld aan de wetenschappelijke theorie. We kijken samen met jou hoe de oefeningen indien nodig aangepast kunnen worden aan jouw werkwijze, jouw cliënten en vooral aan jouzelf. Je gaat tevens oefenen met je professionele houding bij verlies. Alle werkvormen en variaties staan uitgewerkt in de syllabus. Samen met de theorie vormt dit een blijvend naslagwerk.

Tussen de twee trainingsdagen in lees je de syllabus en literatuur over rouw en doe je boeiende inzichtgevende huiswerkopdrachten. De tijdsbesteding hiervoor is ongeveer zestien uur.

Vaktherapeuten die aan eerdere trainingen hebben meegedaan, geven aan dat ze nu eerder zien wanneer rouw een rol speelt, meer handvatten hebben gekregen om met rouw om te gaan en nog regelmatig putten uit de vele oefeningen die gedaan zijn.

Docent Hendry Siepe is als psycholoog werkzaam bij Fontys Hogescholen Toegepaste Psychologie. Hij geeft onder anderen de 8-daagse training Verlies en Rouw aan studenten. Docent Iriah van Wijk is vaktherapeut.

We richten ons met name op vaktherapeuten. Andere professionals in de psychosociale en geestelijke gezondheidszorg, bijvoorbeeld coach, SPV of psycholoog zijn van harte welkom. Heb je twijfels of je tot de doelgroep behoort, neem dan gerust even contact op.
16
Ja
16
Tussen de twee trainingsdagen door zal je boeiende opdrachten uitvoeren die je binnen je werk voor clienten kunt gaan gebruiken, er is een syllabus (120 pagina's A4) en je bestudeert andere achtergrondinformatie. De tijdsinvestering is 16 tot 24 uur.
489,00
Indien je de kosten niet vergoed krijgt en moeite hebt met betalen, kun je gebruik maken van de Regeling gespreide betaling.
Bestand 
Verlies en Rouw 2020.docx20 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd9:30 - 18:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Centrum Zein verzorgt bij- en nascholing voor professionals in de GZ en GGZ. In dit kader geven we opleidingen, trainingen, workshops en lezingen, zowel in onze eigen ruimte als op locatie.

Plutostraat 114
5632CL
Eindhoven
0402481864
Selecteer een bestand aub.