Opleidingen details Amsterdam UMC locatie VUmc / Amstel- VUmcAcademie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Seminar Zorgregistratie op orde - Amsterdam UMC, locatie VUmc (ID nummer: 379794)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2629-11-2019 t/m 28-11-2020

Onjuist en onvolledig registreren wordt vaak veroorzaakt door onduidelijke registratieprocessen en de hoeveelheid regels. Juist registreren is daardoor soms lastig. Het onderwerp zorgregistratie is daarom belangrijk. Zeker ook omdat de meeste ziekenhuizen bezig zijn met hun overgang naar of verantwoording binnen Horizontaal Toezicht (HT). Iedereen die een rol heeft in het proces van registreren van zorg tot facturatie krijgt hier op korte termijn mee te maken. Wat wordt er van je verwacht? Wat is horizontaal toezicht en waarom bestaat het?

Doel: inzicht geven in Horizontaal toezicht, hoe het ingericht wordt en waarom het belangrijk is goed/correct te registreren.  

Tijdens het seminar Zorgregistratie op orde komen de volgende onderwerpen aan bod:

wat is zorgregistratie op orde (Horizontaal Toezicht Zorg)?

wat is de waarde en impact voor ziekenhuis en zorgverzekeraar? Wat is de waarde voor de zorgverlener? Voor de patiënt?

Horizontaal Toezicht Zorg (HTZ) is een samenwerking tussen de zorgverzekeraars en zorgaanbieders die steunt op vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie in handelen en richt zich op de rechtmatigheid van de zorguitgaven. In plaats van gegevensgerichte controle achteraf werken partijen samen om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Dit is niet alleen een efficiëntere manier om correct registreren en declareren te borgen, maar het is ook effectiever.

 

 

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Tijd08:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe Waver & foyer

Tijd08:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe Waver & foyer

De Amstel Academie verzorgt paramedische opleidingen, verpleegkundige vervolgopleidingen, bij- en nascholingen en bedrijfsopleidingen voor gezondheidszorginstellingen zoals algemene en academische ziekenhuizen, verpleeg- en zorgcentra, psychiatrische instellingen en instellingen voor thuiszorg. Bedrijfsopleidingen, die ondergebracht zijn in het Centrum voor Leiderschapsontwikkeling en Effectiviteitsverbetering, zijn gericht op medewerkers werkzaam op alle niveaus, al dan niet betrokken bij de directe patiëntenzorg.

VUmc Medische Faculteit Van der Boechorststraat 7 -H0 1081 BT Amsterdam
1081 BT
Amsterdam
Postbus 7057
1007 MB
Amsterdam
0204445084
Selecteer een bestand aub.