Opleidingen details Expertisecentrum Euthanasie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Nascholing "Euthanasie bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen" (ID nummer: 379669)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 343-12-2019 t/m 2-12-2020

Het onderwerp “euthanasie bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen” in relatie tot euthanasieverzoeken is zeer actueel en nog volop in beweging. De maatschappelijke discussie die wordt gevoerd maakt duidelijk dat het onderwerp zeer moreel geladen is. Binnen onze samenleving zijn onnoemelijk veel standpunten hierover denkbaar. Met deze scholing bestaat nadrukkelijk niet de intentie uw persoonlijk waardensysteem te beïnvloeden. Centraal staan vaardigheden die ten dienste staan van de beoordeling van de zorgvuldigheidscriteria van de WTL, met name de criteria betreffende uitzichtloos en ondraaglijk lijden.

Een stapeling van ouderdomsaandoeningen is vaak een optelsom van problemen die door de leeftijd worden veroorzaakt en waarvoor geen echte behandelopties bestaan. We denken dan aan toenemende visusbeperkingen, gehoorklachten, motorische problemen, incontinentieklachten waardoor niet alleen de kwaliteit van het leven ernstig verminderd wordt, maar waardoor ook een sociaal leven vaak toenemend bemoeilijkt wordt.

Na deze nascholing is uw kennis over de wettelijke kaders up to date, maar hebt u ook uw eigen mening/houding ten aanzien van euthanasie bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen kunnen nuanceren èn aanscherpen.

De primaire doelstelling is het voorzien van (huis)artsen van voldoende inzicht en praktijkkennis om zelf euthanasieverzoeken bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen aan te kunnen nemen, te beoordelen en waar relevant uit te kunnen voeren.

•       Kennis van euthanasie in het algemeen

•       Kennis van stapeling ouderdomsaandoeningen en euthanasie

•      Aanpak van een euthanasieverzoek bij een stapeling van ouderdomsaandoeningen

•      Kennis van de Nederlandse wetgeving euthanasie en stapeling

 

(Meerdaagse) Nascholing
100
De nascholing wordt aangeboden met financiële ondersteuning van de Stichting Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie. Expertisecentrum Euthanasie kent geen winstoogmerk.
Tijd15:30 - 20:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Stichting bedoeld voor mensen met een weloverwogen en vrijwillige doodswens die hun verzoek niet gehonoreerd zien door eigen huisarts of specialist

Eisenhowerlaan 104
2517 KL
Den Haag
Postbus 13480
2501 EL
Den Haag
070-3524141
Selecteer een bestand aub.