Opleidingen details De Arbodienst
Multidisciplinair overleg De Arbodienst (ID nummer: 379541)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Bedrijfsgeneeskunde520-12-2019 t/m 19-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Omschrijving en leerdoelen van de (na)scholing

  • We beginnen het multidisciplinair overleg met een presentatie van een ‘Hogere veiligheidskundige’. Daarbij wordt geschetst in welke situaties de inzet hiervan van belang is en van meerwaarde kan zijn. Ook wordt de procedure m.b.t. de inzet besproken.
  • Het programma wordt vervolgd met een presentatie door een externe Arbeids- en Organisatiedeskundige met toelichting op de rol van een A&O’er en wanneer inzet van andere kerndeskundigen van belang kan zijn. (schetsen van kaders/ grensgebieden kerndeskundigen)
  • Er wordt een update gegeven over ‘Arboday’; een tool/online platform om te werken aan duurzame inzetbaarheid (intern ontwikkelt).
  • De algemeen directeur van ICARA komt spreken over de inzet van medische expertises en hoe/wanneer dit kan worden toegepast.
  • De DGA van De Arbodienst en tevens Sr. Bedrijfsarts en onderdeel van de landelijke ‘Second Opinion Pool’, komt spreken over de (hernieuwde) werkwijzer m.b.t. arbeidsconflicten. Er wordt aandacht besteed aan de hernieuwde leidraad casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding (oktober 2019). Ook wordt de procedure aanvraag ‘Second opinion’ behandeld met aanvullend casuïstiek over deze onderwerpen.
  • Deze nascholing heeft tot doel; de kennis van (bedrijfs-)artsen en casemanagers (taakdelegatie) binnen De Arbodienst ten aanzien van ‘samenwerking’ , ‘expertises’ , ‘richtlijnen arbeidsconflicten’ en ‘inzet (externe) Kerndeskundigen’ te actualiseren. Middels verschillende gezichtspunten van externe adviseurs, de directie van een gecertificeerde organisatie op gebied van medische expertises en een Sr. bedrijfsarts/ Second opinion arts alsmede via interne medewerkers van De Arbodienst kennis te vergroten en te actualiseren. Ook d.m.v. casuïstiek (o.a. uit de eigen praktijk) wordt hieraan bijgedragen.

 

Leerdoelen

  1. Na deze nascholing zijn de artsen en casemanagers, werkzaam binnen De Arbodienst, weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen betreft het werken met diverse kerndeskundigen op het gebied van verzuimbegeleiding en belastbaarheid. Ook wordt aandacht besteed aan de kaders waarbinnen de diverse kerndeskundigen mogen en kunnen opereren en wanneer inzet hiervan efficiënt is.
  2. Er wordt aandacht besteed aan wanneer de inzet van een medische expertise van belang is en hoe dit toegepast kan worden. Ook hoe een samenwerkingen met de betreffende partij het beste kan plaatsvinden, zodat de inzet van een dergelijke interventie leidt tot een meerwaarde in het traject/ dossier.
  3. De kennis van werken m.b.t. de (hernieuwde ) werkwijzer arbeidsconflicten wordt geactualiseerd, zodat conflictsituaties efficiënt kunnen worden benaderd.
  4. De kennis m.b.t. inzet van een Second opinion wordt geactualiseerd, zodat deze in juiste situaties wordt toegepast en de artsen/ casemanagers de werkgevers, werknemers en collega’s correct kunnen bijstaan en informeren.
  5. De hernieuwde leidraad ‘Casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding’(oktober 2019) wordt besproken en toegepast.
Beroepsgroep
Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg)
20-12-2019
Tijd09:30 - 17:00
LocatieCastricum (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLocatie en data aangepast ivm accreditatie termijn van 6 weken.

Een post-academisch instituut voor proactieve bedrijfsgeneeskunde.

Rigastraat 4
1531BV
Wormer
Rigastraat 4
1531BV
Wormer
0887002000