Opleidingen details Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Regioavond Perifeer Zenuwletsel (ID nummer: 378806)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2210-12-2019 t/m 9-12-2020

Beschadiging van één of meerdere zenuwen kan door verschillende oorzaken ontstaan. Diverse zorgverleners komen hierdoor met patiënten met plexus- of perifeer zenuwletsel in aanraking. Afhankelijk van onder andere de ernst en hoogte van het perifeer zenuwletsel is de mate van uitval en de beperkingen die patiënten ondervinden verschillend en kan de behandeling complex zijn. Een adequate behandeling kan een belangrijke bijdrage leveren in het uiteindelijke (functie)herstel.   

Deze regioavond zal gericht zijn op zenuwletsels van de bovenste extremiteit. Het doel is om inzicht te krijgen in de verschillende typen zenuwletsel en prognose t.a.v. (natuurlijk) herstel, de diagnostische mogelijkheden op het gebied van de klinische neurofysiologie, indicaties voor chirurgische behandeling, de behandelopties bij neuropatische pijn en de verschillende revalidatiegeneeskundige behandelaspecten. Tijdens deze avond worden u handvatten aangereikt voor de behandeling van deze letsels in uw eigen dagelijkse praktijk. Tevens wordt aangegeven op welk moment verwijzing naar de multi-specialistische Werkgroep Perifeer Zenuwletsel (WPZ) van meerwaarde kan zijn.

De avond is geschikt voor medisch specialisten (en AIOS) en overige geïnteresseerde zorgverleners die in hun dagelijkse praktijk in aanraking komen met patiënten met perifeer zenuwletsel.

 

 

Refereerbijeenkomst
50
€ 50,- voor medici en paramedici en € 30,- voor arts assistenten
Tijd18:00 - 21:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
GRONINGEN
050-3611402
Selecteer een bestand aub.