Opleidingen details Oncologiecentrum Maastricht UMC+

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Samen beslissen (ID nummer: 378761)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2328-11-2019 t/m 27-11-2020

Het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

Ook in 2019 organiseert het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ een symposiumcyclus met als doel om naast het behandelen van kanker ook kennis en ervaringen te delen met professionals.

Wanneer de diagnose kanker gesteld wordt, moet er  vaak door de patiënt in korte tijd moeilijke beslissingen genomen worden die directe gevolgen hebben voor het leven op korte en/of lange termijn. Daarom is het van belang dat de patiënt weet welke keuzes er zijn en wat deze betekenen voor hun leven. Als zorgverlener kun je hierin ondersteunen.
Samen Beslissen is meer dan het maken van een keuze. Het gaat juist om de dialoog tussen de patiënt en zorgverlener(s): met de specialist in het ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook verpleegkundige of huisarts.
Uit onderzoek blijkt dat patiënten tevredener zijn, verstandigere beslissingen nemen én trouwer zijn aan de behandeling wanneer Samen Beslissen wordt toegepast. Uit onderzoek blijkt daarnaast ook dat 82% van de (ex)-kankerpatiënten samen met de zorgverlener wil(de) beslissen over de behandeling. Samen Beslissen maakt behandelingen daarnaast efficiënter en kan helpen onnodig hoge zorgkosten te vermijden. Tijdens deze avond gaan we dieper in op het proces en de uitvoering van Samen beslissen.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(Meerdaagse) Nascholing
35
Tijd17:30 - 21:15
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Het Oncologiecentrum Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (kortweg OncoZON). Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

 

Debeyelaan 25
6229 HX
Maastricht
Postbus 5800
6202 AZ
Maastricht
043-3876140
Selecteer een bestand aub.