Opleidingen details Erasmus MC/ afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg
Cephir Seminar: Een integrale aanpak van armoede: meer ruimte voor een gezond leven? (ID nummer: 378603)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Maatschappij + Gezondheid29-12-2019 t/m 8-12-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op 9 december 2019 organiseert de academische werkplaats CEPHIR het seminar “Een integrale aanpak van armoede: meer ruimte voor een gezond leven?”.

In dit seminar bespreken we resultaten van een project, waarin de consequentie voor de gezondheid van burgers is onderzocht. Biedt deze strategie nieuwe mogelijkheden voor gezondheidsbevordering van kwetsbare mensen in Rotterdam en daarbuiten?   .

Het seminar is bedoeld voor profesionals in de publieke gezondheid, beleidsmakers, onderzoekers en praktijkorganisaties die zich bezig houden met de volksgezondheid.
 

Leerdoelen:

1. Sociaal-geneeskundigen inzicht geven in de ontwikkelingen op het gebied van armoede en gezondheid

2. Sociaal-geneeskundigen inzicht geven in hun rol als adviseur op lokaal volksgezondheidsbeleid als onderdeel van de kerncompetentie Maatschappelijk Handelen

Wetenschappelijke bijeenkomst werkgroep
Bestand  
CEPHIR seminar Programma 9 december.docx22-10-2019 11:4713 KB
0
Dit is een seminar van de academische werkplaats Publieke gezondheid CEPHIR waarin we deskundigen op het terrein van de volksgezondheid bij elkaar brengen
HoofdniveauSubniveau
M&GAlgemene Gezondheidszorg
9-12-2019
Tijd14:30 - 17:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

De afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg wil door wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bijdragen aan de gezondheid van de bevolking in Nederland en elders. We richten ons daartoe op de effectiviteit en efficiëntie van gezondheidsmaatregelen voor de bevolking. Die kunnen gaan van het onder controle krijgen van infectieziekten tot beroepsziekten en van het optimaliseren van gezondheidszorg tot en met de promotie van een gezonde leefstijl.
Onze onderzoeken zijn gebundeld in 2 programma's: 'Bepalende factoren (determinanten) van volksgezondheid' en 'Effecten van interventies op volksgezondheid'. Het eerste programma draagt bij tot een beter begrip van factoren en mechanismen die ten grondslag liggen aan het optreden en verspreiding van gezondheidsproblemen onder de bevolking. Daar binnen is weer speciale aandacht voor sociale aspecten, beroepsziekten en leefstijl. Het tweede programma 'Effecten van interventies op volksgezondheid' richt zich op de evaluatie van gezondheidszorginterventies, inclusief primaire - en secundaire preventie en bepaalde klinische interventies.

Dr. Molewaterplein 50
3015 GE
Rotterdam
Postbus 2040
3000 CA
Rotterdam
+31107038460