Opleidingen details Lemion bv

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Mythes van vooruitgang - de onmacht van de psychotherapie (ID nummer: 378412)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst

Omschrijving

Voortdurend worden nieuwe psychotherapeutische modellen ontwikkeld en steeds beloven ze betere behandelresultaten te zullen opleveren. Maar ondanks al die vernieuwingen blijkt de effectiviteit van psychotherapie niet te zijn toegenomen. Toch lijken therapeuten, cliënten en beleidsmakers vast te houden aan de veronderstelling dat er aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt; dat er belangrijke verschillen zijn in effectiviteit tussen behandelmodellen en dat psychiaters, psychologen en psychotherapeuten in toenemende mate bij machte zijn psychische problemen te verhelpen.

Het wordt tijd om te erkennen dat er sprake is van een ‘mythe van vooruitgang’. Een mythe die niet alleen verhult dat behandelaars feitelijk onmachtig staan tegenover veel psychisch lijden, maar die ook negatieve gevolgen heeft voor vrijwel alle betrokkenen in de ggz.

 

Leerdoel

Het doel van het symposium is om de deelnemers te informeren over de voor de dagelijkse praktijk belangrijkste ontwikkelingen en evidence based denkrichtingen met het oog op de mogelijkheden en onmogelijkheden van psychotherapeutische interventies.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
academici en HBO-ers
Symposium
 Verdiepend
50
250
ja
295
8
8
0
Geen toetsing, wel evaluatie
geen
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 AccreditatieAantal urenTijd
Dagsymposium814:30 - 22:00
Avondsymposium418:30 - 22:00

Lemion® is als zelfstandige congresorganisatie voortgekomen uit Benecke, medische educatie en communicatie te Amsterdam.
Onder de Lemion® vlag presenteren Ludwig Benecke en Marije Wiegerinck een steeds weer nieuw en veelkleurig palet van postacademische bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg. Samen met een toegewijd team van medewerkers staan zij garant voor het brede educatieportfolio waarop ‘de beste inhoud uit het vak’, ‘altijd geaccrediteerd’ en ‘perfect georganiseerd’ van toepassing zijn.
Lemion® staat voor kennis van de zorg, ervaring, vernieuwing en slagkracht.
En voor een hoge mate van betrokkenheid!

MediArena 13
1114 BC
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
0622655941
Selecteer een bestand aub.