Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verdieping psychopathologie bij kinderen en jeugdigen (ID nummer: 378116)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie262-3-2020 t/m 1-3-2023
K&J/OG opleiding - behandeling 62-3-2020 t/m 1-3-2023
K&J/OG opleiding - diagnostiek162-3-2020 t/m 1-3-2023
K&J/OG opleiding - overige taken42-3-2020 t/m 1-3-2023

Deze cursus geeft cursisten biedt een verdieping op het diagnostisch proces aan de hand van biologische, psychologische en sociale factoren. Zijn protocollen en richtlijnen geschikt of zijn aanvullende interventies nodig?  

Inhoud

In deze cursus wordt dieper ingaan op de fundamenten van oorzakelijke factoren van psychische problemen: biologisch, psychologisch en sociaal en hun onderlinge interactie. Hierbij staat het werk van 3 experts centraal; neuroloog Antonio Damasio (bio), psychiater Bessel van der Kolk (psycho) en socioloog Nikolas Rose (sociaal).

Doelstellingen

Cursisten verwerven meer kennis en (vooral) inzicht in biopsychosociale etiologische factoren bij psychische stoornissen en op het raakvlak filosofie-psychiatrie inzicht in gelijkwaardigheid van deze drie factoren. Hierdoor kan het diagnostisch proces op realistische wijze (nog) meer integraal worden en kan qua interventies ook gericht gekeken worden naar andere interventies dan alleen psychofarmaca en psychotherapie.

 

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
715 inclusief lunch
26
toetsing en evaluatie
Deze cursus is vooral bedoeld voor hulpverleners met hoofd-/regieverantwoordelijkheid, maar kan ook aansluiten bij collega’s die deze rollen (nog) niet vervullen, maar toch graag verdieping op dit gebied willen, ook zij zijn van harte welkom. Te denken valt aan psychologen, orthopedagogen, (kinder) psychiaters.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.