Opleidingen details Boerhaave Nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Winter course Population Health Management, Governance (ID nummer: 378107)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 324 

Iemand die ziek is, wil boven alles weer beter worden. Bij het aanbieden van zorg, werken steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen volgens de principes van waardegedreven zorg. Een essentieel onderdeel hiervan is governance, oftewel de organisatie van de gezondheidszorg. Wilt u weten hoe u de organisatie van uw zorginstelling kunt afstemmen op de wensen van de patiënt? Meld u dan aan voor de Winter School Governance van de LUMC-Campus Den Haag.

Waardegedreven zorg
Bij het realiseren van waardegedreven zorg staan een goede en betaalbare zorg voorop. Dit allemaal met de wensen en maatstaven van de patiënt als uitgangspunt. Daarvoor is een intensieve samenwerking tussen professionals en organisaties in de zorg nodig. Vanuit Den Haag kijken we hoe de inzet van Population Health Management daarbij kan helpen.

Momenteel zijn er drie grote verschuivingen gaande in de organisatie van de gezondheidszorg. Dit zijn de focusverandering van zorg naar Population Health, een vergrote aandacht voor sociale determinanten van gezondheid én een groeiend aantal betrokken zorgorganisaties in de zorgverlening.

Stem uw zorgorganisatie af op de patiënt
Bent u werkzaam als zorgprofessional, beleidsmaker of onderzoeker? Dan is het programma van deze Winter School volledig op u afgestemd. Ook kunt u zich inschrijven als u een masterstudie volgt op het gebied van beleid of zorg. Na het volgen van deze Winter School weet u hoe een grote zorgorganisatie op verschillende niveaus opereert. U leert hoe u zorg in kunt richten vanuit de gezondheidsbehoefte van de populatie. Daarnaast bent u na afloop van de Winter School u in staat om als sparringpartner voor u organisatie op te treden. Wilt u alvast een voorproefje? Start dan met onze massive online open course: Population Health Governance.

Uitdagingen van het huidige- en toekomstige zorgsysteem

Tijdens de Winter School kunt u deelnemen aan de interactieve lezingen van experts met een achtergrond in bestuurskunde, sociale netwerkanalyse en zorgnetwerken. Onder het ontstaan en de uitdagingen van het huidige- en toekomstige zorgsysteem komen aan bod. De aanwezige sprekers geven daarnaast tips op het gebied van strategie en lobbytechnieken. De opgedane kennis kunt u in het middagprogramma direct toepassen op uw eigen casus.  

(Meerdaagse) Nascholing
1250
€1250
PhD’s € 625,-
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Population Health Management Winter school - Governance516-12-201909:00 - 17:00
Population Health Management Winter school - Governance517-12-201909:00 - 17:00
Population Health Management Winter school - Governance518-12-201909:00 - 17:00
Population Health Management Winter school - Governance519-12-201909:00 - 17:00
Population Health Management Winter school - Governance420-12-201909:00 - 17:00

Boerhaave Nascholing is de oudste post-academische onderwijsorganisatie op geneeskundig gebied (PAOG) in Nederland.

Met Boerhaave Nascholing wil het LUMC medici en medisch wetenschappelijk onderzoekers inspireren de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen. Ons doel is dat zij steeds de best mogelijke patiëntenzorg leveren. Met deze nascholingsmissie wil het LUMC motiveren, enthousiasmeren en aanzetten tot handelen door een hoge kwaliteit van de nascholing. Die hoge kwaliteit betreft:de inhoud, namelijk actuele thema’s;
de vorm, zoals vooraanstaande sprekers, afwisselend en interactief programma, onderwijskundig maatwerk, e-learning e.d.;
de organisatie en de dienstverlening.
 

Hippocratespad 21
2333 ZD
LEIDEN
Postbus 9600
2300 RC
LEIDEN
071-5268515
Selecteer een bestand aub.