Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verdiepingscursus Mentaliseren Bevorderende Therapie bij kinderen (MBT-K) (ID nummer: 378085)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie22,54-2-2020 t/m 3-2-2021

Deze cursus biedt een vervolg op de basiscursus MBT-K. In de basiscursus heb je kennis kunnen maken met het concept mentaliseren, mentaliseren en problemen met mentaliseren in het algemeen leren herkennen bij kinderen en geleerd te werken met een mentaliseren bevorderende therapeutische attitude in een speltherapie. Deze verdiepingscursus biedt zowel een theoretische verdieping van het concept mentaliseren als een praktische verdieping in het leren opzetten en uitvoeren van een MBT-behandeling bij kinderen.

Wat leer je?

Aan het eind van deze cursus heb je een beter begrip van het concept mentaliseren en hoe dit een rol speelt in een therapieproces met kinderen. Ook heb je een MBT-behandelplan leren opstellen, geleerd specifieke problemen met mentaliseren tijdens een therapieproces te herkennen en heb je handvatten gekregen hoe hier mee om te gaan. Je hebt geleerd te werken met het arousalniveau binnen een therapie en jouw interventies aan te passen aan het op dat moment aanwezig niveau van mentaliseren bij het kind. Ook heb je leren omgaan met moeilijke situaties in een therapieproces.

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
11
12
ja
820
15
15
142
toetsing en evaluatie
Kinder- en jeugdpsychotherapeuten, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychologen, klinisch (neuro)psychologen, eerstelijnspsychologen, psychiaters, vaktherapeuten en andere werkers binnen de ggz die kinderen behandelen met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen (hbo+).
Hoofdniveau
Jeugd
Tijd9:00 - 15:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.