Opleidingen details Springer Media, Events Gezondheidszorg

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Data Dilemma’s in de zorg (ID nummer: 377978)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3628-11-2019 t/m 27-11-2020

Slimme, zuinige en persoonlijke zorg door data?
De ambitie om met de inzet van data de zorg te optimaliseren is veelbelovend. De stroom aan data wordt steeds groter en complexer. Artsen, wetenschappers en patiënten kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheden van digitale data om de zorg nog slimmer, zuiniger en persoonlijker te maken.

Data dilemma's in de zorg
Ondanks de nieuwe mogelijkheden die al deze data ons brengen, ontstaan er ook ethische dilemma's rondom eigenaarschap en gebruiksrecht. Van wie zijn de zorg gerelateerde data? Wie mag ze gebruiken en waarvoor? Wie is verantwoordelijk?

Op weg naar oplossingen in het belang van de patiënt
De Raden van Bestuur van de Sint Maartenskliniek en het Máxima MC willen samen met de overheid, leveranciers, patiëntvertegenwoordigers, ziekenhuizen en artsenverenigingen het nationaal debat starten en met elkaar een aantal basisprincipes opstellen over datagebruik. Zo gaan we samen op weg naar oplossingen in het belang van de patiënt.

Start nationaal debat
Op 28 november start het nationaal debat over datadilemma’s, waarbij topsprekers vanuit diverse invalshoeken hun visie geven. Dit debat dient als startpunt om uiteindelijk in 2020 een convenant te overhandigen aan het ministerie van VWS. Raden van bestuur, CMIO’s, directeuren patiëntenverenigingen, directie van industrie en private partijen, wetenschappers gericht op het thema en studenten worden uitgenodigd deel te nemen aan de start van dit nationale debat.

(Meerdaags) Congres
Bestand 
Programma.pdf491 KB
0
Op uitnodiging
Tijd09:45 - 17:30
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Springer Media is een dynamisch mediabedrijf dat zich richt op de gezondheidszorg en een lange historie kent als medische uitgeverij.

Met het sterke merk Bohn Stafleu van Loghum (BSL) bieden wij betrouwbare Nederlandstalige vakinformatie, educatieve uitgaven en diensten voor opleiding, beroepsuitoefening en praktijkvoering voor studenten, professionals en bestuurders in de gezondheidszorg.

Walmolen 1
3994 DL
Houten
Postbus 246
3990 GA
Houten
nvt
Selecteer een bestand aub.