Opleidingen details Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SPLIJTING EN INTEGRATIE. In therapiegroepen, behandelmilieus, organisaties en de samenleving. (ID nummer: 377931)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd627-3-2020 t/m 1-8-2020

Het jaarlijkse congres van de NVGP heeft een belangrijke rol in het uitdragen van essentiele kennis over groepstherapie en groepsdynamica voor alle collega’s die werken met groepen. De congrescommissie heeft zich de vraag gesteld in hoeverre alles wat zich in de wereld afspeelt, zoals toenemend nationalisme, het uitsluiten van migranten en vluchtelingen, via het fenomeen van het parallelproces zich ook voordoet in onze GGZ-instellingen, onze behandelafdelingen, onze behandelteams en onze therapiegroepen. In dit NVGP-congres zal een aantal hoofdsprekers u meenemen in hun reflecties over dit onderwerp. Nelleke Nicolai, Sandra Schruijer, Bill Roller en Dirk de Wachter zullen ingaan op splijting en integratie  met betrekking tot de verschillende niveaus van het individu, groepen, organisaties en de samenleving. De workshophouders bieden u een kijkje in de wijze waarop zij in hun praktijk omgaan met splijting en integratie. In een gevarieerd aanbod is er onder andere aandacht voor: vaktherapie, ervaringsgericht werken met persoonlijkheidsstoornissen vanuit de MBT, omgaan met splitsing in groepen, teams en (GGZ) organisaties, splijting bij adolescenten in klinische behandelgroepen en de co-therapie relatie.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Vaktherapeuten en in opleiding tot vaktherapeut. Speciaal in de workshops over drama en muziektherapie (workshop 1q) en in de workshop over nonverbale werkvormen (workshop 2).
6
Nee
n.v.t.
250
n.v.t.;
Hoofdniveau
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd9:00 - 17:00
LocatieDriebergen-Rijsenburg (NL) (Toon kaart)

De Vereniging stelt zich ten doel: de bestudering, beoefening, ontwikkeling en bewaking van de kwaliteit van groepsdynamische processen en groeps(psycho)therapie bij kinderen en volwassenen te bevorderen. Dit op het gebied van de psychotherapie, (sociale) psychologie, geneeskunde, alsook op andere gebieden die zich bezighouden met groepsprocessen.

Maliebaan 87
3581 CG
Utrecht
030 6701425
Selecteer een bestand aub.