Opleidingen details Gelre ziekenhuizen / Leerhuis medische opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leiderschapsprogramma 2019-2020 Leiderschap (ID nummer: 377775)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2626-11-2019 t/m 25-11-2020

In dit seminar introduceren we nieuwe manieren van kijken naar het eigen en het gedeelde leiderschap in Gelre. We brengen verdieping aan in de betekenis van de adaptieve uitdagingen voor het leiderschap in ons ziekenhuis. Hoe zorg je er als manager voor dat je de wensbaarheid van de organisatie vergroot? Hoe kun je meer werken vanuit vertrouwen? Hoe creëer je een werkomgeving waarin professionals risico’s durven nemen, leren en open staan voor verandering?

Je verkent de verschillende leiderschapsrollen en wat deze van je vragen. Wat zit al in je repertoire en waar zitten uitdagingen?  Naast de verschillende leiderschapsrollen gaat het ook om het samenspel van de verschillende managers  en de principes van gedeeld leiderschap. Wat betekent dat? En hoe werkt dat in de praktijk ook in relatie tot de adaptieve uitdagingen in de meerjarenstrategie van Gelre?

 

Doelen van de dag:

Op basis van een Indringende kijk op eigen leiderschap en de collectieve leiderschapsuitdaging van Gelre een persoonlijk plan maken voor de doorontwikkeling van het eigen leiderschap in het kader van het collectief.

Gedeelde taal ontwikkelen.

De leiderschapsvisie van Gelre uitdiepen in  de verschillende leiderschapsrollen (ykl) en wat die aan vaardigheden vragen om deze op productieve wijze uit te oefenen.

Principes van gedeeld leiderschap begrijpen, vertalen naar Gelre en naar de eigen rol en begrijpen wat gedeeld leiderschap van alle actoren vraagt in het samenspel.

Voorwerk:

Lezen van het eerste hoofdstuk uit  het boek:  ‘De kleren van de leider’, 19 inzichten in leiderschap.  Auteurs:  Jesse Segers en Koen Marichal.

Zorg dat er een actueel journaal op Learnings Spaces staat waarin je experimenten uit je werkpraktijk en ontwikkelingen in je case en waagstuk beschrijft.

Geef feedback op de journaals van je peers.

Op basis van ervaringen in persoonlijk waagstuk vooraf nadenken over een moment van de waarheid en wat voor beroep dat deed op leiderschap.

(Meerdaagse) Nascholing
 
0
nvt
Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLeiderschap groep 3

Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLeiderschap groep 2

Tijd13:30 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLeiderschap groep 1

Gelre ziekenhuizen vormt, in samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg, een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuislocaties en een buitenpolikliniek zich bevinden. Met ongeveer 3300 medewerkers en ruim 180 medisch specialisten is Gelre ziekenhuizen één van de grotere ziekenhuizen in Nederland.
 

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ
Apeldoorn
9014
7300 DS
Apeldoorn
055 - 581 80 12
Selecteer een bestand aub.