Opleidingen details Masterclass P Brienesse

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan dient u de presentie zelf in te geven nadat u bent ingelogd in PE-Online.

6e masterclass VRA en RECD (ID nummer: 377732)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Werkterrein - Audiologie (AUD)514-11-2019 t/m 13-11-2020

Binnen de vroege gehoorrevalidatie spelen twee belangrijke technieken een prominente rol: de visual reïnforcement audiometry (VRA) en de real ear to coupler difference (RECD). VRA is een internationaal erkende en gebruikte methode om vanaf ca. 6 maanden leeftijd oor- en frequentiespecifieke gehoordrempels te meten. Wanneer deze gehoordrempels gemeten worden via de eigen oorstukjes op insert earphones, kan de RECD gebruikt worden om te compenseren voor afwijking van de gemeten drempels die optreedt door de gemiddeld kleinere gehoorgang op deze leeftijd en door het gebruik van de individuele oorstukjes.  Daarnaast kan dezelfde RECD gebruikt worden voor de verificatie van de hoortoestelinstellingen. Via de RECD kunnen real ear metingen in een 2cc coupler gesimuleerd worden.

De Masterclass stelt zich ten doel de deelnemers voldoende theoretische en praktische kennis mee te geven om VRA en de RECD ook in de eigen klinische praktijk een plaats te kunnen geven. Het ochtendprogramma zal de VRA behandelen, zowel in theorie als in een casusbespreking. De middag start met een presentatie van het theoretisch kader van de RECD, gevolgd door een oefensessie met de RECD metingen op de apparatuur van het Audiologisch Centrum AMC. Door deze opzet is het tevens mogelijk enkel voor het VRA gedeelte (’s ochtends) of RECD gedeelte (’s middags) in te schrijven.

De Masterclass richt zich op Klinisch Fysici audiologie (in opleiding) en andere medewerkers van de Audiologische Centra die betrokken zijn bij de diagnostiek en/of hoortoestelrevalidatie van jonge kinderen.

Beroepsgroep
Audiologie (AUD)
 
6
Nee
Tijd9:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Masterclass in de audiologie, vanuit de KNO/Audiologie afdeling van het AMC
Rollandslaan 97
2015 gd
Haarlem
06-15022559
Selecteer een bestand aub.