Opleidingen details Praktijk voor expressie en gewaarzijn

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bezielde inspiratie studiedag "Follow your impulse and desire" (ID nummer: 377593)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd613-3-2020 t/m 12-3-2021

Studiedag “Follow your impulse and desire”

Datum: vrijdag 13-03-2020
Tijd: 10.00-16.30 uur

Voor wie:
De studiedag is geschikt voor vaktherapeuten of kunstzinnig therapeuten beeldend en voor ieder andere geinteresseerde.

Doel:
Deze studiedag is een uitbreiding van de training "Bezield beeldend therapeut". Je hoeft echter niet eerst de training gevolgd te hebben om deel te nemen.
Tijdens deze dag kom je middels het zelf beleven en ervaren weer in contact met je eigen creativiteit. Het doel is de relatie tussen jezelf en het beeldend medium (weer) te voeden en te versterken en vanuit bezieling met het beeldend werken en eigen creatie-kracht therapie te gaan geven. De studiedag ondersteunt hiermee de beroepscompetentie die uitgaat van het ontwikkelen en onderhouden van vaktherapeutische competenties en professionalisering en profilering van de beroepsuitoefening.

Inhoud:
Tijdens deze dag besteden we specifiek aandacht aan het het werken met impulsen en verlangens. We werken dit uit met divers beeldend materiaal.

Programma:

9.30 -10.00 uur         
inloop met koffie/thee en iets lekkers

10.00-10.30 uur         introductie, kennismaking en programma doornemen

10.30-11.00 uur         aandachtsoefening en meditatie om contact te maken met verlangens gebruik makend van bewegend tekenen en lichaamswerk.

11.00-12.00 uur         Impulsen, beeldende ervaring over hoe je kunt samenwerken met je impulsen en deze steeds kunt omarmen en tot expressie kan brengen, i.p.v. ze te controleren. We werken op een groot vel papier met divers materiaal met verschillende appelwaarden, die persoonlijke impulsen kunnen raken (bijv. harde en zachte materialen, scherp, vochtig, enz.)

12.00-13.00 uur         PAUZE

13.00- 15.00 uur        Impulsen en verlangens, hoe deze te combineren tot iets krachtigs en persoonlijks, we kijken lichte kanten en schaduwkanten, hoe deze terugkomen in impulsen en verlangens. We werken met divers materiaal, o.a. met zwarte en witte gesso, acrylverf en diverse materialen naar keuze die passen bij wat het oproept.

15.00- 15.45 uur        Presentatie en nabespreking van de werkstukken.

15.45-16.30 uur         Afsluiting en evaluatie van ervaringen, gesprek over hoe met cliënten te werken, praktisch en concreet maken

 

 

Vaktherapeuten beeldend en kunstzinnig therapeuten beeldend
7
Nee
120
Hoofdniveau
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 16:30
LocatieAlmere (NL) (Toon kaart)

In mijn praktijk bied ik beeldende therapie en energetische therapie aan kinderen en volwassenen. Specialisatie op het gebied van hooggevoeligheid, hechting en emotieregulatie. Ik geef de training "bezield beeldend therapeut" jaarlijks en wil nu ook een aantal studiedagen voor therapeuten aan gaan bieden.
De Steiger 77
1351 AE
Almere
0651745149
Selecteer een bestand aub.