Opleidingen details METS Center

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Echosimulatie basis gynaecologie (ID nummer: 377149)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3429-10-2019 t/m 28-10-2020

Deze training is speciaal voor verloskundigen en artsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s.

In deze praktische training ligt de focus op het aanleren en het optimaliseren van vaardigheden. Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale echosimulator, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casussen. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Voor deze training werken we met een gynaecologische echoscopist.

Doel

Aanleren en optimaliseren van gynaecologische echoscopische vaardigheden die toegespitst zijn op de werkzaamheden van verloskundigen en artsen.

Doelgroep

Verloskundigen? en artsen (ook in opleiding) met weinig of geen praktische gynaecologische echoscopische ervaring. We veronderstellen dat de theorie achter deze echoscopische vaardigheden bekend is.

Opzet van de training

De focus ligt op het ‘doen’. De echosimulator wordt aan de hand van videomateriaal toegelicht. Daarna oefenen de cursisten met de transvaginale echosimulator de echoscopische handelingen. We werken met 8 deelnemers per training, verdeeld over twee transvaginale simulatoren, met twee trainers (afhankelijk van de ervaring in de groep).

Onderwerpen

De volgende echoscopische handelingen worden getraind met de transvaginale echosimulator. Het in beeld brengen en beoordelen van:

Cervix;

Uterus in drie vlakken;

Ovaria;

IUD locatie.

 
210
Tijd13:00 - 17:00
LocatieBilthoven (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 17:00
LocatieBilthoven (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 17:00
LocatieBilthoven (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 12:00
LocatieBilthoven (NL) (Toon kaart)

Medisch training en simulatie centrum nederland. Vaardigheidsonderwijs, simulatieonderwijs en scenario training in de spoedzorg.

Rembrandtlaan 1c Bilthoven
3723 BG
Bilthoven
Postbus 392
3720 AJ
Bilthoven
030 7551000
Selecteer een bestand aub.