Opleidingen details Adelante

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Regionaal circuitonderwijs revalidatiegeneeskunde OOR-ZON oktober 2019 (ID nummer: 376887)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing revalidatieartsen325-10-2019 t/m 24-10-2020
Het opleidingscircuit Limburg organiseert maandelijks een onderwijsmiddag. De onderwijsmiddag beslaat één dagdeel. Doel van de onderwijsmiddag is om aios, leden van de opleidingsgroep en andere academici werkzaam in de revalidatie (bij)scholing te bieden in onderwerpen relevant voor de revalidatiegeneeskunde in alle facetten: diagnostie, behandeling, richtlijnen/protocollen en implementatie van onderzoek.
Bij de keuze van onderwerpen is aansluiting bij de landelijke basiscursus revalidatiegeneeskunde het uitgangspunt: het doel van de onderwijsmiddag is het bieden van verdieping en uitbreiding van kennis, vaardigheden en attitudes van de in een basiscursus behandelde onderwerpen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan implementatie van nieuwe inzichten en behandelingen op de diverse opleidingsrichtingen in de circuits.
Als methode van onderwijs wordt uitgegaan van interactieve colleges, patientendemonstraties en micro-teaching waardoor een grote actieve betrokkenheid van de deelnemers bereikt kan worden.
Bij de voorbereiding en uitvoering van de onderwijsmiddag zijn de aios zelf uitdrukkelijk betrokken; vrijwel steeds wordt de scholing georganiseerd door een duo bestaand uit één aios en één revalidatiearts.
Afhankelijk van het onderwerp bij de onderwijsmiddag komen diverse van de Can-Meds competentiegebieden aan bod.
Voor iedere onderwijsmiddag wordt het programma separaat opgesteld met onderwerp, inleiders en tijdschema en geupload in GAIA.
(Meerdaagse) Nascholing
 
0
Tijd13:30 - 17:00
LocatieHeerlen (NL) (Toon kaart)

Adelante
Adelante is een landelijk opererende instelling die zich richt op de diagnose, behandeling, scholing, training en reïntegratie van mensen met diverse soorten handicaps. Tot Adelante behoren Hoensbroeck Revalidatiecentrum met de volgende afdelingen: amputatie, orthopedie en cardio, dwarslaesie, hersenletsel, pijnrevalidatie en kinderrevalidatie, verder Hoensbroeck Audiologisch Centrum, Hoensbroeck Centrum voor Arbeidsperspectief en Franciscusoord Mytylschool.

Daarnaast werkt Adelante mee aan wetenschappelijk onderzoek en opleiding en bijscholing van deskundigen binnen de revalidatie in de brede zin van het woord.
Adelante verricht deze werkzaamheden met 750 personeelsleden in Hoensbroek en Valkenburg aan de Geul. 

Adelante is aangesloten bij Revalidatie Nederland, de branchevereniging voor de revalidatie in Nederland.

Zandbergsweg 111
6432 CC
Hoensbroek
Postbus 88
6430 AB
Hoensbroek
0455282828
Selecteer een bestand aub.