Opleidingen details Maarse & Mensen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interculturele competenties voor zorgprofessionals (ID nummer: 376747)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 31010-10-2020 t/m 13-9-2021

Korte beschrijving

De training ‘Interculturele competenties voor zorgprofessionals’bestaat uit de volgende onderdelen:

1. pre- en posttest van de interculturele sensitiviteit van de deelnemers met de gerenommeerde IDI test (Intercultural Development Inventory)

2. twee interactieve trainingsdagen met o.a. oefeningen, praktische modellen, casuïstiekbehandeling en simulaties.

3. het bestuderen van het boek ‘Interculturele communicatie in de zorg’ (Nunez Mahdi, Obihara, Maarse e.a., 2019) en het maken van reflectieopdrachten om de geleerde modellen en inzichten toe te passen in eigen praktijk.

Leerdoelen:

• Deelnemers leren hoe het eigen culturele referentiekader en onbewuste vertekeningen van de waarneming, de omgang met patiënten en collega’s met een andere culturele achtergrond kunnen verstoren.

• Deelnemers krijgen kennis van modellen over culturele verschillen en overeenkomsten, die hen helpen zich te verplaatsen in het referentiekader van patiënten of collega’s met een andere culturele achtergrond (‘Frame of reference shifting’).

• Deelnemers krijgen inzicht in interventiemogelijkheden om het eigen professioneel handelen af te stemmen (‘Fine tuning’) op het referentiekader van patiënten  of collega’s met een andere culturele achtergrond, t.b.v. respectievelijk ‘shared decision making’ en goede teamsamenwerking.

772
De kosten voor de pilottraining, die start op 23 november 2019, bedragen slechts 220,22 euro bestaande uit de onkosten:2x IDI test, boek en portokosten en locatiekosten.
Tijd10:00 - 16:30
LocatieGoirle (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 16:30
Locatie
OpmerkingenDe eerste bijeenkomst zal via Zoom online plaatsvinden, mogelijk de tweede bijeenkomst ook.

Tijd10:00 - 16:30
LocatieTilburg (NL) (Toon kaart)

Maarse & Mensen verzorgt training, advisering en coaching m.b.t. teamsamenwerking en  interculturele communicatie. 

De training Interculturele competenties voor zorgprofessionalsis een ontstaan uit de samenwerking tussen twee auteurs van het boek Interculturele communicatie in de zorg (Van Gorcum, 2019): Dorian Maarse, trainer teamsamenwerking en interculturele communicatie en Charlie Obihara, kinderarts-infectioloog/immunoloog en opleider in Tilburg met een brede internationale werkervaring en ervaring als migrant in Nederland.

Nieuwe Rielseweg 18
5051 PD
Goirle
06-81478102
Selecteer een bestand aub.