Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : The athlete’s knee: ACL rehab - dr. Bart Dingenen & Bart Billiet (ID nummer: 376631)
 (19) 

beoordeling per persoon

 13-5-2020
 12-5-2020
 21-2-2020
 21-2-2020
 20-2-2020
 17-2-2020
Sterk onderbouwde opleiding. Direct bruikbaar in de praktijk.
 17-2-2020
zeer goed en leerrijk op therapeutisch niveau
 17-2-2020
 17-2-2020
super cursus
 16-2-2020
 16-2-2020
Goede opdeling, veel bijgeleerd
 16-2-2020
goede bijscholing met zeer gemotiveerde lesgevers
 16-2-2020
 16-2-2020
 12-2-2020
 7-2-2020
 6-2-2020
 6-2-2020
 6-2-2020
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1431-1-2020 t/m 31-12-2020

The athlete’s knee: ACL rehab

Docent : dr. Bart Dingenen & Bart Billiet

Inhoud :

Voorste kruisband (VKB) letsels komen frequent voor bij dynamische multidirectionele sporten. Dit letsel zorgt voor een lange revalidatie, en dikwijls zijn de resultaten op lange termijn ronduit ontgoochelend. Zo keert slechts een beperkt gedeelte van de personen met een VKB letsel terug naar hetzelfde sportniveau, en is er een verhoogd risico om opnieuw een VKB letsel te krijgen na sporthervatting.
De focus tijdens de revalidatie van personen met een VKB letsel lag in het verleden voornamelijk op het lokale functioneren van de knie (verbeteren van kracht, mobiliteit, pijn, zwelling). Echter, op dit moment zijn er voldoende aanwijzingen vanuit de literatuur dat deze beperkte aanpak onvoldoende kan zijn om tot optimale resultaten te komen op lange termijn. De meest recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten zijn nog onvoldoende gekend op een grotere schaal, en worden hierdoor nog onvoldoende efficiënt vertaald naar de dagdagelijkse klinische praktijk.
Op basis van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen wordt in deze bijscholing een overzicht gegeven van anatomie, risicofactoren, letselmechanismen, diagnostiek, behandelingsopties, klinische biomechanica en neuromusculaire controle, neurofysiologie, psychologie, behandelingsprincipes en motorisch leren principes in functie van de revalidatie van personen met een VKB letsel. Ook de vaak moeilijke beslissing wanneer iemand nu al dan niet klaar is om terug zijn of haar sport te hervatten wordt criteria-gebaseerd overlopen. Tijdens de praktijksessies zal de nadruk liggen op manuele diagnostiek, en het progressief opbouwen van een oefenprogramma tot en met return to sport.
Door de combinatie van zowel het theoretische en praktisch gedeelte, is de doelstelling dat de deelnemer van deze cursus met deze informatie onmiddellijk praktisch aan de slag kan gaan tijdens de revalidatie bij personen na een voorste kruisbandletsel.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, podologen en osteopaten

Inbegrepen : Syllabus, warme maaltijd en koffiepauzes.


Bart Dingenen is klinisch deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. In september 2015 vervolledigde Bart aan de KU Leuven een doctoraatsproject waarbij posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na voorste kruisband letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Momenteel is Bart onderzoeksmatig en onderwijskundig deeltijds verbonden aan UHasselt. Zowel klinisch als wetenschappelijk is Bart sterk bezig met de relatie tussen bewegingscontrole en pathologie van het onderste lidmaat. Zijn grootste uitdaging is om de meest recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten omtrent onderste lidmaat problematiek verder uit te diepen, en te vertalen naar de klinische praktijk en vice versa. Vanwege deze specifieke combinatie van interesses en expertise is Bart is een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen, workshops en symposia.

 

Bart Billiet is licentiaat Lichamelijke Opvoeding en licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Hij heeft gedurende 20 jaar een heel wat expertise en ervaring opgedaan op het gebied van sportkinesitherapie, o.a. bij KRC Genk, Tennisschool Tennisdel en vele individuele atleten. Bart heeft een multidisciplinaire groepspraktijk, Motion to Balance, te Genk samen met osteopaat Gert Vandeurzen. In deze groepsp

Bart Dingenen is klinisch deeltijds werkzaam als kinesitherapeut in groepspraktijk Motion to Balance te Genk. In september 2015 vervolledigde Bart aan de KU Leuven een doctoraatsproject waarbij posturale controle metingen werden uitgevoerd bij gekwetste personen (retrospectieve studies na voorste kruisband letsels en chronische enkelinstabiliteit) en niet-gekwetste personen (cross-sectionele en prospectieve studies in relatie tot knie- en enkelpathologie). Momenteel is Bart onderzoeksmatig en onderwijskundig deeltijds verbonden aan UHasselt. Zowel klinisch als wetenschappelijk is Bart sterk bezig met de relatie tussen bewegingscontrole en pathologie van het onderste lidmaat. Zijn grootste uitdaging is om de meest recente wetenschappelijke bevindingen en inzichten omtrent onderste lidmaat problematiek verder uit te diepen, en te vertalen naar de klinische praktijk en vice versa. Vanwege deze specifieke combinatie van interesses en expertise is Bart is een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen, workshops en symposia.

Bart Billiet is licentiaat Lichamelijke Opvoeding en licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Hij heeft gedurende 20 jaar een heel wat expertise en ervaring opgedaan op het gebied van sportkinesitherapie, o.a. bij KRC Genk, Tennisschool Tennisdel en vele individuele atleten. Bart heeft een multidisciplinaire groepspraktijk, Motion to Balance, te Genk samen met osteopaat Gert Vandeurzen. In deze groepspraktijk is hij specialist en ook eindverantwoordelijke voor de revalidatie van zowel acute als chronische sportletsels.
8
260
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieBrasschaat (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (11081) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.