Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Muscle and tendon injuries : clinical pearls (ID nummer: 376628)
 (27) 

beoordeling per persoon

 11-3-2020
 6-3-2020
Zeer interessante opleiding. Algemeen thema, maar desondanks wel gedetailleerd uitgelegd per aard van de pathologie.
 23-2-2020
 20-2-2020
Duidelijke uiteenzetting, wel jammergenoeg vooral op sporterd gericht
 20-2-2020
goed uiteenzetting van de topics, ook heel evidence based + praktijkgericht mooie aanvulling van perspectief dokter in combinatie met kine wel jammer: moeilijk te bereiken locatie via openbaar vervoer
 18-2-2020
Goede uiteenzetting van de laatste evidence based informatie alsook heel praktijkgericht!
 17-2-2020
Zeer goed. Leuke touch met de quiz
 17-2-2020
 17-2-2020
Zeer goede en wetenschappelijk onderbouwde cursus!
 17-2-2020
zeer goed
 17-2-2020
 17-2-2020
goede organisatie vlotte sprekers interessante inhoud
 16-2-2020
Goede, praktisch toepasbare cursus
 15-2-2020
Zeer tevreden!! Zeer interessante uiteenzetting over een topic waarmee we veel in de praktijk geconfronteerd worden. Ook zeer praktisch bruikbaar.
 14-2-2020
9/10
 14-2-2020
 10-2-2020
Zeer goed en interessant gebracht. Jammer dat er geen praktijkgedeelte was om zelf te doen
 9-2-2020
Zeer duidelijke bijscholing over spier- en peesletsels die frequent voorkomen in de praktijk. Zowel evidence based als eigen bevindingen werden gedeeld. Ook praktische toepassingen waardoor je meteen aan de slag kan in de praktijk.
 8-2-2020
Zeer interessante opleiding met veel klinische implicaties.
 8-2-2020
 8-2-2020
 7-2-2020
Het was heel goed uitlegd, met duidelijke tips en tricks voor in de praktijk. Wat ik een heel groot pluspunt vind.
 7-2-2020
Interessant en duidelijke opleiding
 6-2-2020
 6-2-2020
 6-2-2020
interessante uiteenzetting
 6-2-2020
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1431-1-2020 t/m 31-12-2020

Muscle and tendon injuries : clinical pearls* (are the physios best friend)!

Docent : Kathelijn Polspoel (SMAC-UZ Leuven) & dr Roel Parys (GRIT Belgian Sports Clinic)

Inhoud :

Excentrisch, isometrisch, return to sport, load management,… Nog nooit is er zoveel wetenschappelijke literatuur verschenen over spier- en peesletsels en toch blijft het voor de kinesitherapeut vaak een uitdaging om deze te behandelen. Vanuit hun jarenlange ervaring met topsporters reiken Kathelijn Polspoel en Dr. Roel Parys een handleiding aan om deze problemen aan te pakken.

Vertrekkend vanuit concrete casuïstiek bij topatleten wordt het hele proces van diagnose tot behandeling uitgewerkt en worden praktische tips aangereikt. De meest voorkomende (en vaak meest hardnekkige) pathologieën zoals achillespeestendinopathie, tenniselleboog, spierletsels, medial tibial stress syndrome,… worden zeer praktisch benaderd.

Net zoals de aanpak van spier- en peesletsels dikwijls een multidisciplinaire aanpak vergt, wordt ook deze voordracht zo uitgewerkt.

Gezien kinesitherapeuten sinds enkele jaren vlotter toegang hebben tot medische beeldvorming, wordt door Dr. Roel Parys live echografie voorzien om hen hierin wegwijs te maken en het belang hiervan op de behandeling te verduidelijken. Kathelijn Polspoel bespreekt de revalidatie per casus van A tot Z. Er worden ‘clinical pearls’ voorgesteld die nadien onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk.

* Clinical pearls are best defined as small bits of free standing, clinically relevant information based on experience or observation. (Med Teach. 2008;30(9-10):870-4.)

 

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, podologen en osteopaten

Inbegrepen : Syllabus, warme maaltijd en koffiepauzes.


Kathelijn Polspoel is Licentiaat lichamelijke opvoeding en Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Zij behaalde ook haar postgraduaat Manuele Therapie en Sportkinesitherapie aan de KULeuven. Kathelijn is werkzaam op het SportMedisch AdviesCentrum (SMAC) van UZ Leuven sinds 2008. Ze is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en geeft gastlezingen aan de opleiding Bewegings-en Revalidatiewetenschappen van de KULeuven. Zij is tevens aangesteld als lid van de domeinexpertisegroep Medische en Paramedische begeleiding van BLOSO. Sinds jaren begeleidt zij topsporters tijdens internationale kampioenschappen en tornooien, voornamelijk in de atletiek en het volleybal. In augustus 2016 begeleidde ze als kinesitherapeute de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Dr. Roel Parys studeerde Fysische Geneeskunde en Sportgeneeskunde aan de KU Leuven. Hij volgde nadien nog een fellowship in Sportgeneeskunde aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en deed buitenlandse ervaring op in het Olympic Parc Sports Medicine Center in Melbourne (Australië). Hij maakt deel uit van de groep Fysische Geneeskunde van het OLV-ziekenhuis te Aalst en is werkzaam bij GRIT Belgian Sports Clinic te Leuven. Hij specialiseert zich in de conservatieve behandeling van problemen van het bewegingsstelsel. Momenteel is hij teamarts van het internationale BMC-Etixx Pro Triathlon Team en de Belgische atletiekfederatie en teamarts bij Okapi Aalstar. In deze hoedanigheid ging hij als teamarts mee naar diverse EK’s en WK’s atletiek.  Hij was tevens, als teamarts, deel van de Belgische medische staf op de Olympische Spelen 2016 (Rio)

Kathelijn Polspoel is Licentiaat lichamelijke opvoeding en Master in de Revalidatiewetenschappen kathelijnen Kinesitherapie. Zij behaalde ook haar postgraduaat Manuele Therapie en Sportkinesitherapie aan de KULeuven. Kathelijn is werkzaam op het SportMedisch AdviesCentrum (SMAC) van UZ Leuven sinds 2008. Ze is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en geeft gastlezingen aan de opleiding Bewegings-en Revalidatiewetenschappen van de KULeuven. Zij is tevens aangesteld als lid van de domeinexpertisegroep Medische en Paramedische begeleiding van BLOSO. Sinds jaren begeleidt zij topsporters tijdens internationale kampioenschappen en tornooien, voornamelijk in de atletiek en het volleybal. In augustus 2016 begeleidde ze als kinesitherapeute de Belgische atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio.

Dr. Roel Parys studeerde Fysische Geneeskunde en Sportgeneeskunde aan de KU Leuven. Hij volgde nadien nog een fellowship in Sportgeneeskunde aan de universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en deed buitenlandse ervaring op in het Olympic Parc Sports Medicine Center in Melbourne (Australië). Hij maakt deel uit van de groep Fysische Geneeskunde van het OLV-ziekenhuis te Aalst en is werkzaam bij GRIT Belgian Sports Clinic te Leuven. Hij specialiseert zich in de conservatieve behandeling van problemen van het bewegingsstelsel. Momenteel is hij teamarts van het internationale BMC-Etixx Pro Triathlon Team en de Belgische atletiekfederatie en teamarts bij Okapi Aalstar. In deze hoedanigheid ging hij als teamarts mee naar diverse EK’s en WK’s atletiek. Hij was tevens, als teamarts, deel van de Belgische medische staf op de Olympische Spelen 2016 (Rio).
8
260
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (11081) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.