Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : ‘Motivational Interviewing’ in de kinesitherapie – Vincent Kortleve (ID nummer: 376613)
 (22) 

Beoordeling per persoon

 29-9-2020
het wat een positieve ervaring waar kinesitherapeuten hebben de basis geleerd hoe kunnen hun patiënten te begeleiden om een bedrag te veranderen.
 28-9-2020
Dit was een cursus die elke zorgverlener zou moeten volgen. Rustige lesgever die heel veel ruimte laat om je te laten groeien in patiënt/therapeut gesprekken. Top cursus!
 28-9-2020
Super opleiding! Ik heb al dingen toegepast in de praktijk. Ook fantastische lesgever! Echt een aanrader.
 28-9-2020
duidelijk en gestructureerde lesopbouw
 27-9-2020
Heel erg interessant over de communicatie die kinesitherapeuten gebruiken en de vaak niet bewuste ipact ervan. Door er bewust over na te denken kan je deze factor in de revalidatie optimaal gebruiken.
 26-9-2020
Meteen bruikbare info en vaardigheden toepasbaar op een ruim deel van je patientenpopulatie
 23-9-2020
Zeer nuttig, was een zeer boeiende, fijne kennismaking met motivational interviewing. Zeer gemotiveerd hier verder mee aan de slag te gaan!
 22-9-2020
 20-9-2020
Intensieve 2 daagse met heel veel praktijkgerichte oefeningen. Vaardigheden werden zeer goed uitgelegd en direct in toepassing gebracht.
 19-9-2020
Boeiend. Ik vind leuk dat ik tips gekregen heb om verder te ontwikkelen. Vincent heeft mij extra autonomie gegeven.
 4-2-2020
/
 4-2-2020
Zeer interessante cursus waar theorie en praktijk goed werden afgewisseld.
 3-2-2020
Het was een heel interessante cursus op een goede locatie. De lesgever kon alles duidelijk uitleggen en feedback geven.
 30-1-2020
 24-1-2020
Goede, gestructureerde bijscholing met veel kans tot inoefenen van de aangeleerde vaardigheden. Zeker bruikbaar in de praktijk.
 24-1-2020
Zeer enthousiast over deze bijscholing! Gemotiveerd om mee aan de slag te gaan in de praktijk.
 24-1-2020
 23-1-2020
Zeer interessante / praktisch gerichte cursus. Werkpunt voor vele kinesitherapeuten, dus kan het alleen maar aanraden.
 23-1-2020
Une formation à recommander à chaque kiné!
 22-1-2020
een heel interassante inhoud, heel toepasselijk in de praktijk. Een gedreven en ervaren lesgever. Prachtige locatie
 21-1-2020
n.v.t.
 20-1-2020
Prima
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2416-1-2020 t/m 31-12-2020

‘Motivational Interviewing’ in de kinesitherapie

Docent : Vincent Kortleve (Nl)

Inhoud : 

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering.
Deze 2-daagse cursus motiverende gespreksvoering biedt u de mogelijkheid om samen met uw patiënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten. U leert u patiënten te gidsen naar de verandering die zij zelf willen. Motiverende gespreksvoering is een benadering waarnaar wetenschappelijk onderzoek gedaan is en waarvan is gebleken dat het een effectieve methode is. Effectief in het ondersteunen van gedragsverandering, leefstijlverandering en bij bijvoorbeeld uw beweegprogramma’s. Zelfmanagement bevorderend en patiënt-tevredenheid verhogend. Tenslotte helpt het u om te voorkomen dat u het probleem zelf op uw schouders neemt!

Doelstelling :

Na afloop van de cursus bent u in staat uw interventie en gesprekstechniek in te passen in het stadium van gedragsverandering van uw cliënt. U kunt effectief omgaan met weerstand tegen verandering en heeft instrumenten om de cliënt te helpen een gewogen beslissing te nemen aangaande zijn gezondheid. Tenslotte kent en gebruikt u de kracht van ‘(verander)taal’ en woorden; u heeft strategieën en vraagtechnieken geleerd om de cliënt te beïnvloeden en te stimuleren de verandering na te streven en vol te houden. U bewaakt bij dit alles uw eigen energieniveau.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportkinesitherapeuten, osteopaten en artsen.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Er worden maximum 15 deelnemers toegelaten.

 

Vincent Kortleve is fysiotherapeut en master in de psychologie. Zijn grote passie ligt in menselijk gedrag en het effectief en respectvol beïnvloeden hiervan door middel van gespreksvoering. Vincent is verbonden aan diverse Nederlandse onderwijsinstellingen en ook nog steeds actief in de gezondheidszorg als fysiotherapeut/manueel therapeut. Hij maakt deel uit van de internationale vereniging van Motivational Interviewing Trainers (MINT). Sinds 2006 doceert hij postacademische opleidingen aan fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals en doceert hij bij verscheidene master fysiotherapie opleidingen in Nederland. Vincent Kortleve is auteur van het boek ‘Fysiotherapeutische Gespreksvoering‘.

Vincent Kortleve is fysiotherapeut en master in de psychologie. Zijn grote passie ligt in menselijkvincent-kortleve gedrag en het effectief en respectvol beïnvloeden hiervan door middel van gespreksvoering. Vincent is verbonden aan diverse Nederlandse onderwijsinstellingen en ook nog steeds actief in de gezondheidszorg als fysiotherapeut/manueel therapeut. Hij maakt deel uit van de internationale vereniging van Motivational Interviewing Trainers (MINT). Sinds 2006 doceert hij postacademische opleidingen aan fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals en doceert hij bij verscheidene master fysiotherapie opleidingen in Nederland. Vincent Kortleve is auteur van het boek ‘Fysiotherapeutische Gespreksvoering‘.
16
510
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart BV
 (12343) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.