Opleidingen details GGD Flevoland/ afdeling jeugdgezondheidszorg
Secundaire traumatisering (ID nummer: 376544)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Jeugdverpleegkunde726-11-2019 t/m 25-5-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die werken bij de Publieke Gezondheid Asielzoekers hebben gesprekken met getraumatiseerde asielzoekers. De levensverhalen, ervaringen en toekomstperspectieven van kunnen hen emotioneel raken.

Deze training bestaat uit 2 dagdelen en  heeft tot doel om inzichten te krijgen in het ontstaan van (eventuele) klachten van secundaire traumatisering en hoe deze te voorkomen zodat de jeugdartsen en -verpleegkundigen zelf psychisch gezond blijven. 

In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

- wat is secundaire traumatisering en hoe kan het ontstaan in de context van het werken met getraumatiseerde asielzoekers zoals: gevoelens van machteloosheid t.a.v. de asielprocedures, gedrag asielzoeker t.a.v. de hulpverlener

- bescherming van jezelf: wat beschermt je tegen een burn-out en welke strategieen gebruik je om met je werksituatie om te gaan. 

 

03-10-2019 PS het lukt niet om mijn verdere informatie toe te voegen op de juiste plek. Ik heb contact opgenomen met de Helpdesk maar tot nu toe nog geen reactie ontvangen. Daarom op deze plek extra info.

 

Op welke informatie is de scholing gebaseerd? *

De scholing sluit aan op de relevante en actuele (wetenschappelijke) standaarden, literatuur, richtlijnen en/of protocollen (conform Evidence Based Practice). ‘Het labyrint va Ares; werkbelasting door hulpverlening aan geweldsoverlevenden’ Ton Haans, 2004 Stichting Pharos.

Aanvullend beknopte inhoudelijke informatie over de verschillende programmaonderdelen van de scholing tbv de accreditatiecommissie

Powerpoint (als naslagwerk), herkenningsspel secundaire traumatisatie, opdoen vaardigheden in het herkennen, benoemen en omgaan van secundaire traumatisatie

 

Naam trainerMarjan Mensinga

Titel Drs. (Cultureel antropoloog)

Functie  Bij Pharos trainer/adviseur

aantal jaren praktijk ervaring

Psychiatrisch verpleegkundige sinds 1983, SPV sinds 2000.       

8 jaar werkervaring in azc Crailo (nu gesloten) Sinds 2002 voor Pharos en daarnaast sinds 2005 werk ik voor Indigo Midden Nederland als SPV/POH GGZ

aantal jaren onderwijservaring

Als trainer werk ik 20 jaar

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg)KNMG-GAIA
Artsen Maatschappij + Gezondheid (KAMG)KNMG-GAIA
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Profiel Beleid & AdviesKNMG-GAIA
1 2 3
Tijd9:30 - 13:00
LocatieLelystad (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:30
LocatieLelystad (NL) (Toon kaart)

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) heeft tot doel de gezondheid en ontwikkeling, zowel lichamelijk als psychosociaal, van alle kinderen en jongeren van 4-19 jaar te beschermen, te bevorderen en te bewaken. Jeugdverpleegkundigen hebben onder andere als taken: zorgcoördinatie, het basistakenpakket (vaccineren, preventieve gezondheidsonderzoeken, voorlichting geven).

Noorderwagenstraat 2
8223AM
Lelystad
Postbus 1120
8200BC
Lelystad
06-83279431