Opleidingen details Treant Zorggroep- Vereniging Medische Staf

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

MD Traject Deel 3- Medisch Managers: managementinformatie als hulpmiddel bij integrale bedrijfsvoering. (ID nummer: 376344)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2328-10-2019 t/m 27-10-2020

Doelstelling:

Treant kent een duale verantwoordelijkheid van managers bedrijfsvoering en medisch managers ten aan zien van de bedrijfsvoering. In de dagelijkse praktijk krijgt men te maken met het interpreteren, verwerken en vertalen van managementinformatie. De informatie wordt op verschillende wijzen gegenereerd en is op verschillende digitale platformen benaderbaar, waaronder het SAS dashboard. Deze workshop biedt een aanzet voor het ontwikkelen van een gemeenschappelijke basis en visie op het werken met managementinformatie in de duale verantwoordelijkheid.  

Programma:

13:15 uur:

  • Inloop en inleiding door dagvoorzitter.

13:30 uur:

  • Introductie op het thema Managementinformatie als hulpmiddel bij de bedrijfsvoering;
  • Belang van duale verantwoordelijkheid en hoe deze samenkomt in bijvoorbeeld het tertaalgesprek en de transitie door Raad van bestuur Treant.

Sprekers: Marco Dam (CMO) en Ron Akkerman (CFO) Treant Zorggroep.

13:50 uur:

  • Keynote spreker Joost Huiskens over wat dokters met cijfers verbindt en andersom.

Spreker: Joost Huiskens heeft geneeskunde gestudeerd en is consultant bij SAS. Hij is een inspirerende spreker die de taal van de specialisten kent en deze naadloos verbindt met nut en noodzaak van stuurinformatie.

  • Business Intelligence: Aan de hand van het onderwerp productiecijfers neemt Jaap Krikken,  Senior Business Intelligence Analist bij Treant, ons mee in het dashboard van SAS. Hij laat zien waar informatie wordt gevonden over de productiecijfers, hoe hierop ingezoomd kan worden en op welke wijze de gegevens geïnterpreteerd kunnen worden, zodat een juiste vertaling naar de praktijk plaatsvindt.  

Spreker: Jaap Krikken / senior Business Intelligence Analist Treant.

15:15 uur:

  • Hospital Control: Integraal capaciteitsmanagement neemt een centrale plaats in binnen onze organisatie en dagelijkse praktijk. Hoe houd je grip op voldoende bedden, personeel en behandelruimte? Performation HOTflo geeft, in aanvulling op de eerdere workshops, inzicht in hoe we dat op dit moment doen in de praktijk en geeft een doorkijk naar de toekomst van Hospital Control.

Spreker: Consultant van Performation HOTflo.

 

16:30 uur: afronding.

Workshop
 
0
Locatie

Vereniging Medische Staf organiseert diverse activiteiten ter bevordering van de kwaliteit zowel medisch inhoudelijk als op organisatorisch beleidmatig vlak.

Boermarkeweg 60
7824 AA
Emmen
Postbus 30002
7800 RA
Emmen
0599-654822
Selecteer een bestand aub.