Opleidingen details Margreet van Roest organiseert en regelt

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Winter ILD School Pathologie, Radiologie en Kliniek van Interstitiële Longziekten (ID nummer: 376315)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Pathologie1727-1-2020 t/m 26-1-2021

De nadruk van deze cursus ligt op de multidisciplinaire samenwerking. De laatste jaren is uit meerdere onderzoeken
en richtlijnen naar voren gekomen dat de multidisciplinaire samenwerking bij de vaak lastige problematiek van de interstitiële longziekten essentieel is.

Ook is er de afgelopen jaren vooruitgang geboekt in de inzichten naar het ontstaan en behandeling van ziekten zoals IPF, systemische sclerose en sarcoïdose. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar weer een aantal landmark studies verschenen over de behandeling van verschillende vormen van interstitiële longzieken en is het veld volop in beweging met nieuwe studies.

Longartsen, radiologen, pathologen en een internist-immunoloog zullen een overzicht geven van de meest voorkomende interstitiële longziekten. Er zal ingegaan worden op de etiologie van ziektebeelden, de relatie met de pathologie en radiologie en natuurlijk de klinische presentatie, diagnostiek en nieuwe behandelingsmogelijkheden.

Wij stimuleren u dan ook om samen met uw team van longarts, patholoog, radioloog en reumatoloog te komen.
De cursus zal bestaan uit lezingen en oefenen met radiologie en pathologie in interactieve sessies. Daarnaast is er volop gelegenheid om eigen casuïstiek te bespreken.

(Meerdaags) Congres
595
Arts in opleiding 495
* prijzen gelden alleen bij vroege inschrijving
HoofdniveauSubniveau
Pathologie specifieke BNR - Cursussen/CongressenLong
Pathologie specifieke BNR - Cursussen/CongressenImmunologie
LocatieDavos Platz (CH) (Toon kaart)

Margreet van Roest organiseert en regelt zet zich in om van, vooral medische congressen een succes te maken. Inhoudelijk worden de congressen georganiseerd door een programmacommissie cq organisatorisch comité. Qua logistieke organisatie kan deze commissie steunen op M.organiseert.

M. organiseert heeft jaren ervaring met het organiseren van congressen. Voorheen onder de naam DavosSchool. Nu onder Margreet van Roest organiseert en regelt. (overigens is DavosSchool 4.0 een merknaam die Margreet behouden heeft en die een enkele keer ook nog zo gebruikt zal worden).

Margreet van Roest organiseert en regelt is betrokken bij congressen voor o.a. longartsen, kinderartsen, psychologen, longverpleegkundigen en huisartsen. Een aantal congressen spelen zich af rondom het Nederlands Astmacentrum in Davos. Anderen worden 'gewoon' in Nederland gehouden. Naast (meerdaagse) congressen organiseren we ook kleine scholingen, masterclasses, workshops e.d. allemaal volledig op maat.

Beeklaan 15
6869 VG
Heveadorp
0655699566
Selecteer een bestand aub.