Opleidingen details Maastricht UMC

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

“Doelmatigheid van Zorg” (ID nummer: 376145)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 237-5-2020 t/m 6-5-2021

Verantwoord omgaan met beperkte financiële middelen in de zorg, en op zoek gaan naar zinnige zorg zijn onderwerpen waar het ministerie fors op inzet. We herkennen allemaal het politieke debat omtrent ‘doelmatigheid van zorg’: het rendement van de zorg voor de individuele patiënt zal moeten verbeteren en we moeten streven naar gezondheidswinst tegen gelijkblijvende of lagere kosten. Ook onderzoekers vestigen veel aandacht op de gezondheidszorg in onder andere doelmatigheidsonderzoeken. Hierbij wordt gekeken naar de effecten van een interventie in relatie tot de kosten van de behandeling. Maar ligt er in de dagelijkse zorgpraktijk niet ook een rol voor de evaluatie van effecten en kosten?  En biedt de focus op doelmatigheid van zorg in de praktijk geen uitgelezen kans om het leermoment voor aios te optimaliseren?

Korte omschrijving

Elke dag neem je talloze beslissingen. Vaak samen met patiënt en collega’s: wat gaan we doen? Wat levert de behandeling de patiënt op, maar ook: wat kost het en is het de optimale keuze? Denk jij bij elke stap die je zet bewust na over de keuzes en wiens belang daarmee gediend is? En of de kosten in verhouding zijn met de baten; vanuit diverse perspectieven?

Tijdens deze workshop wordt bewust aandacht besteed aan doelmatig leren denken én werken. De workshop wordt aangeboden aan medisch specialisten  en assistenten in opleidings tot medisch specialist; en dat vanuit de verschillende achtergronden (discipline overstijgend).
Interprofessioneel leren: De zorg van de toekomst vraagt immers om doelmatige dokters die over grenzen heen kijken & werken.

(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd09:00 - 12:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 12:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

OOR ZON bureau is verbonden aan Maastricht UMC+

P. Debyelaan 25
6229EP
Maastricht
Postbus 5800
6202 AZ
Maastricht
043 3877577
Selecteer een bestand aub.