Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Systemisch werken in verschillende levensfasen (ID nummer: 376105)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus611-12-2019 t/m 10-6-2021

Het eerste dagdeel van deze module zal ingaan op de komst van een baby en de invloed hiervan op het systeem. De komst van een baby is een fantastische gebeurtenis maar markeert ook een ingrijpende overgang naar een nieuwe fase in de partnerrelatie. Ook al is dit normaal; veel stellen ervaren deze periode als verwarrend en teleurstellend en dreigen deze gevoelens te betrekken op hun liefde en relatie. Door reëlere verwachtingen, een betere voorbereiding maar vooral ook een investering in het behoud van de emotionele verbinding kan veel ongeluk worden voorkomen. Bovendien start een veilige hechting voor een kind in de eerste levensjaren vanuit de basis van een liefdevolle relatie tussen zijn ouders.
Door inzicht in de bedreigingen van deze kwetsbare fase kun je als POH beter luisteren en steunen, helpen te normaliseren en taboes doorbreken. Zodat meer gezinnen overeind blijven en minder jonge kinderen al vroeg in de knel komen door de problemen van jonge ouders.
In dit eerste dagdeel komen ook de belangrijkste hechtingsbehoeften van kinderen en ouders aan bod en de verstoringen hierin als deze niet goed verstaan worden.

Het tweede dagdeel van deze module gaat over de invloed op het systeem wanneer de dreiging van verlies speelt. Onze hele maatschappij is gericht op ontwikkeling, ontplooiing en groei. Er zijn echter gebeurtenissen waardoor je in de verschillende fasen van het leven geconfronteerd kan worden met verlies en loslaten in verschillende vormen. Dit is evident in de laatste levensfase als men zelf een hoge leeftijd (bv 75+) heeft bereikt, maar kan ook optreden in eerdere levensfasen bv door ziekte, gevolgen van een ongeluk, vroegtijdig overlijden, het verlies van werk. In deze module willen we graag aandacht besteden aan de impact op het gehele systeem als groei en ontwikkeling geremd wordt.

In het eerste dagdeel is aandacht besteed aan de taal van verbinding wanneer het systeem groeit. In het tweede dagdeel van deze module wordt aandacht besteedt aan de taal van verbinding als de dreiging van verlies speelt. Door inzicht op de impact van dreiging op de onderlinge verbondenheid kan jij als POH-ggz paren helpen te begrijpen wat er met hun relatie gebeurd, waarom deze ook nog eens onder druk komt te staan wanneer het daar buiten ook tegen zit.

academici en HBO-ers
Workshop
 Verbredend
8
14
ja
225
6
Geen toetsing
nvt
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.