Opleidingen details Medisch Spectrm Twente/ Medical School Twente

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Interactieve kwaliteitsbijeenkomst: Complicatie registratie (ID nummer: 375963)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2121-11-2019 t/m 20-11-2020

Globale omschrijving: 

Elke medisch specialist is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de door hem of haar geleverde patiëntenzorg. Daarbij kan het voorkomen dat er onbedoelde gebeurtenissen en/of uitkomsten van zorg optreden. Bijvoorbeeld een complicatie. Iedereen wil complicaties graag voorkomen. Complicatieregistratie is een kwaliteitsinstrument dat door medisch specialisten o.a. gebruikt wordt om factoren te vinden, die aangrijpingspunten vormen om complicaties te voorkomen. Complicatieregistratie appelleert aan de ‘interne driver’ van de medisch specialist om continue te willen verbeteren om de beste kwaliteit van zorg voor zijn of haar patiënt te kunnen leveren. Daarnaast zijn er ook ‘externe drivers’ die maken dat registratie van complicaties van belang is. Bijvoorbeeld bij NIAZ accreditatie is complicatieregistratie één van de vereisten. Maar wat is een complicatie nu precies? Wat is de definitie en wat is het verschil met een calamiteit of incident? En hoe doen we complicatieregistratie in MST? Het doel van deze  kwaliteitsbijeenkomst is om in gesprek te gaan over het doel van complicatieregistratie en aan de hand van praktijkvoorbeelden te bespreken of één wijze van registreren en één systeem in MST denkbaar is.

Hoofddoel scholing:

Gemeenschappelijk beeld krijgen over het belang van complicatieregistratie (wat beogen we er mee?) en onderzoeken of één werkwijze van complicatieregistratie en één systeem in MST denkbaar is.

Subleerdoelen:

Awaneress creëren voor het thema complicatie registratie, mede omdat dit ook één van de vereisten is in de NIAZ, waarvoor in 2020 een her accreditatie gepland staat. Door dit thema te kiezen voor deze 2e interactieve bijeenkomst, is complicatie registratie weer "top of mind". 

Refereerbijeenkomst
 
0
Tijd17:15 - 18:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)

De organisatie betreft een Santeon/STZ ziekenhuis genaamd Medisch Spectrum Twente
De afdeling betreft Medical School Twente, het leerhuis dat alles rondom opleiden, onderwijs en bij & nascholing regelt en accreditatiepunten verstrekt.

Koningsplein 1
7512 KZ
Enschede
Postbus 50.000
7500 KA
Enschede
06-31751348 (grip 2061)
Selecteer een bestand aub.