Opleidingen details Elkerliek Ziekenhuis - centrum voor Opleiden & Ontwikkelen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleidingsdag avondworkshop "Van apenstreken naar coachen op de werkvloer" (ID nummer: 375811)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2212-11-2019 t/m 11-11-2020

Op 12 november 2019 vindt de derde opleidingsdag van het Elkerliek plaats. Doel van de opleidingsdag is opleiden en ontwikkelen meer te laten leven in het Elkerliek en het verbinden van opleiders en specialisten. Het thema van deze dag is “coaching”, en dan hoe de specialist dit kan doen voor de AIOS en de AIOS op zijn beurt weer voor de coassistent. Patrick van Veen inspireert ons, op basis van zijn kennis en ervaring als gedragsbioloog, over ons menselijk gedrag en leert ons begrijpen wat gebeurt op de werkvloer. Specifiek op het gebied van coaching. De mens lijkt meer op de aap dan we soms denken! Pas als je gedrag begrijpt, kun je het effectief beïnvloeden. Patrick neemt ons mee terug naar ons oergedrag als mens. In een begeleide discussie zetten we een concrete eerste stap om coaching in de praktijk te verbeteren. En door middel van “vlooien” wisselen we successen en ervaringen uit. Wat wordt jouw/jullie “plan de campagne”?

Doelgroep: Opleiders en begeleiders van AIOS, semiartsen en coassistenten. Ook A(N)IOS zijn welkom.

Doelen:

  • Hebben de deelnemers inzicht in waarom ze bepaald gedrag vertonen en hoe ze dit kunnen beïnvloeden
  • Zijn de deelnemers geïnspireerd om op een andere manier om te gaan met coaching
  • Hebben de deelnemers een kader waarbinnen ze verbeteringen van hun leercultuur kunnen onderzoeken en/of oppakken
  • Hebben de deelnemers in gezamenlijkheid een eerste plan opgesteld waarmee ze in hun eigen leercultuur een stap vooruit komen
(Mini)symposium
 
0
Tijd18:30 - 20:45
LocatieHelmond (NL) (Toon kaart)

In het Elkerliek ziekenhuis is een patiënt een mens. Een tevreden mens als het even kan, want een tevreden mens geneest sneller. Juist omdat ‘de mens’ dient als kompas is onze koers duidelijk en resultaatgericht. Zo stimuleren we een nauwe samenwerking tussen de verschillende specialismen, zodat de patiënt (mens) geen ‘koude overdracht’ ervaart. En we maken bewust tijd voor kleine dingen die een groot verschil maken zoals een arm om een schouder. Dat maakt van het Elkerliek een ziekenhuis waar je als patiënt en als medewerker gewoon mens kunt zijn.

Wesselmanlaan 25
5707HA
Helmond
Postbus 98
5700AB
Helmond
0492-597811
Selecteer een bestand aub.