Opleidingen details Hiske Kuilman Coaching

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Rouw en verlies rondom zwangerschap en bevalling (ID nummer: 375609)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing528-1-2020 t/m 27-1-2023

Helaas eindigt niet elke zwangerschap in een levend geboren baby. Als verloskundige kun je te maken krijgen met het overlijden van een kindje tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling. Soms wordt het overlijden tijdens een controle op het spreekuur ontdekt. Het is belangrijk om te weten op welke manier je dit verdrietige nieuws kunt brengen en hoe je de ouders hierin het beste kunt begeleiden.

In sommige gevallen overlijdt een baby plotseling tijdens de bevalling of staan ouders voor de moeilijke keuze om zelf de zwangerschap af te breken. Je kunt als verloskundige een hele belangrijke rol spelen in deze moeilijke periode, die ook veel invloed heeft op het rouwproces van de ouders dat hierop volgt. Je krijgt in de praktijk ook te maken met ouders die op een andere manier met rouw worden geconfronteerd, bijvoorbeeld door een eerder verlies of het verlies van een naaste tijdens de zwangerschap of kraamweek.

Je doet in deze scholing uitgebreide theoretische kennis op omtrent rouw en verlies en je krijgt praktische tips over wat je wel en beter niet kunt zeggen of doen. Hoe breng je slecht nieuws op een goede manier? Daarnaast bespreken we een aantal praktijksituaties en staan we stil bij jouw eigen reactie in een verliessituatie.

 

Over de trainer:

Hiske Kuilman werkt als verliescoach met ouders die een baby zijn verloren rondom de zwangerschap en bevalling. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen over babyverlies en brengt ze haar eigen magazine uit: Hugo Magazine. Ze verloor in 2015 zelf haar zoontje Hugo tijdens de bevalling. Vanuit haar eigen ervaring en haar uitgebreide kennis van rouw en verlies die ze hierna opdeed, neemt ze verloskundigen mee in de belangrijke rol die zij kunnen vervullen voor ouders die hun baby verliezen.

 

Leerdoelen:

  • Opdoen van theoretische kennis over rouw en verlies.
  • Kennismaken met diverse rouwmodellen om een beter inzicht te krijgen in een rouwproces.
  • Begrijpen van de specifieke rouw bij ouders van een overleden baby.
  • Het goed brengen van slecht nieuws.
  • Opdoen van handvaten en praktische tips om ouders te begeleiden die te maken krijgen met het verliezen van een baby rondom de zwangerschap en bevalling.
  • Verzorgen van kwetsbare overleden baby’s.
  • Je eigen reactie op verlies herkennen en begrijpen.
  • Bespreken van praktijksituaties en het reflecteren op je eigen gedrag.
125
Deelnemer
Nee
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd13:00 - 17:00
LocatieHeemskerk (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenBesloten groep (online)

Tijd13:00 - 17:00
LocatieHaarlem (NL) (Toon kaart)

Ik werk als verliescoach en help vrouwen die hun baby zijn verloren tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna. Door mijn eigen ervaring, de ervaringen van mijn klanten en mijn theoretische kennis over rouw en verlies te combineren, weet ik precies wat je als kraamvrouw wel en niet wilt in je kraamweek als je baby is overleden. Ik geef praktische tips over rouwen en afscheid nemen en de belangrijke rol die een kraamverzorgster hierin kan spelen.
Schrijverskwartier 9
1967 JH
Heemskerk
0644345495
Selecteer een bestand aub.