Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schematherapie; de uitdagende cliënt en gezonde volwassene van de therapeut | Vierdaagse vervolgcursus (25 uur) (ID nummer: 375534)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd5015-1-2020 t/m 14-1-2021

Deze vervolgopleiding is voor degenen die al een basisopleiding schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze opleiding ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen.

De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

 

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Er wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve, experiëntiële, gedragsmatige en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van hun eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht.

De docenten zijn allen scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze opleiding ligt het accent op individuele behandelingen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
Gz-psychologen, cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.), psychiaters en vaktherapeuten die de basiscursus Schematherapie afgerond hebben en reeds enige ervaring met schematherapie hebben.
25
Ja
25
Theoretische vaardigheden worden gedurende de cursus door de docent geëvalueerd aan de hand van observaties van oefeningen en inbreng bij discussies. Praktische vaardigheden worden getoetst door middel van een praktijktoets, die bestaat uit een demonstratie door de cursist van een schematherapeutische techniek middels een rollenspel of een meegebrachte video-opname. Hierbij wordt de Schema Therapy Rating Scale gehanteerd. De toets duurt per cursist maximaal 30 minuten, bestaande uit een demonstratie van maximaal 20 minuten en 10 minuten feedback door docent en medecursisten. De demonstratie van de techniek moet door de docent als minimaal ‘voldoende’ (een 6) zijn beoordeeld. Indien deze onvoldoende is, krijgt de cursist één herkansing. De praktijktoets vindt plaats op de laatste dag van de cursus.
De zelfstudie bij deze cursus komt neer op 25 uur.
1010
inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’, toegang tot de digitale leeromgeving, koffie/thee en lunches
Bestand 
Brochure 2020.pdf250 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:30
LocatieKloetinge (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIC Emergis Kloetinge

Tijd10:00 - 17:30
LocatieMaarsbergen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIC Pluryn Groep Maarsbergen

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.