Opleidingen details Stichting DOKh
Antistollingszorg volop in beweging, ook in Noord-Holland Noord (ID nummer: 375437)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cluster12 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Graag nodigen wij u van harte uit voor de nascholing Antistolling, georganiseerd door het Kenniscentrum antistolling | Transmuraal | Noord-Holland. We bespreken met u de nieuwste antistollingsrichtlijnen, de indicaties van de nieuwe antistollingsmiddelen, de ontwikkelingen in de antistollingszorg en de LTA-antistolling.

Inhoud:

In 2008 liet het HARM rapport al zien dat 20% van het aantal medicijn gerelateerde opnames te maken heeft met antistollingsmedicatie. Met de komst van de DOACs en uitbreiding van de plaatjesaggregatieremmers is deze zorg nog complexer geworden. In het recente Nivel rapport blijkt de potentieel vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen niet verder gedaald. Het rapport van de zorgkoepels “Tijd voor verbinding” is de volgende stap voor patiënten veiligheid in ziekenhuizen met als belangrijke pijler de antistollingszorg.

Wat moet er beter in de patientenveiligheid bij antistolling? Er is momenteel te veel praktijkvariatie, en te weinig (georganiseerde) kennis bij professionals en patiënten/mantelzorgers, ook is de samenwerking in de keten nog suboptimaal. Met de introductie van de LTA (Landelijke Transmurale afspraken) antistolling op 9 oktober jl. zijn er handvatten om de antistollingszorg in de keten te optimaliseren. Een deel van deze zorg zal naar de 1 ste lijn verplaatsen.

Met de komst van de DOACs is het aantal patiënten met een VKA gedaald, het is de verwachting dat dit nog verder zal afnemen. Om bovenstaande redenen hebben de vier trombosediensten (Salt, Starlet, Diagnost-IQ en trombosedienst Rode Kruis Ziekenhuis) de krachten gebundeld in het Kenniscentrum Antistolling Transmuraal Noord-Holland met als doel frontoffices in de hele regio, dus zorg dicht bij de patiënt (met behoud van identiteit / adherentie ziekenhuizen) en eén backoffice (centraal doseren, 24/7, expertise en kwaliteit, scholing, ICT) waarbij de samenwerking met de 1 ste en 2de lijn geborgen zal blijven en waarbij ook ingezet wordt op het ontwikkelen van up-to-date uniforme protocollen voor de gehele regio Noord-Holland Noord en de implementatie hiervan.

Doelen van deze bijeenkomst:

  • Kennis opdoen van de huidige diagnostiek en behandeling VTE;
  • Kennis opdoen van atriumfibrilleren en Acuut Coronair Syndroom;
  • Kennis opdoen van nieuwe antistollingsmiddelen (DOACs en TARs);
  • Uitleg ontvangen van de LTA antistolling 2019.
(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
Programma 27-11-2019.docx10-10-2019 15:17152 KB
50
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
27-11-2019
Tijd19:00 - 21:00
LocatieBeverwijk (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenRestaurant (2e verdieping)

Stichting DOKh organiseert nascholingen voor zorgverleners in de eerstelijn. Door middel van scholingen en projecten wil DOKh de kwaliteit van zorg bevorderen.

(IA06-120)

Robijnstraat 6
1812 RB
ALKMAAR
072-5279100