Opleidingen details Adelante

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Refereerbijeenkomsten revalidatieartsen en revalidatieartsen in opleiding oktober 2019 (ID nummer: 375402)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing revalidatieartsen224-10-2019 t/m 23-10-2020

De refereercommissie van het refereercircuit Limburg organiseert jaarlijks 6 provinciale refereeravonden.
Doel van de refereeravond is om revalidatieartsen, aios en anios revalidatiegeneeskunde, onderzoekers en andere academici werkzaam in de revalidatie (bij)scholing te bieden in onderwerpen in de volle breedte van de revalidatiegeneeskunde.
Bij de voorbereiding en uitvoering van de refereerbijeenkomsten zijn aios revalidatiegeneeskunde uitdrukkelijk betrokken.
Presentaties worden verzorgd door zowel revalidatieartsen en aios; ook zijn regelmatig inleiders buiten het vakgebied revalidatiegeneeskunde betrokken. Het betreft presentaties van en discussies over resultaten van (eigen) wetenschappelijk onderzoek, literatuur reviews, (recent ontwikkelde) richtlijnen/protocollen en casusbesprekingen. De refereeravond is ook het forum waarop aios opzet en resultaten van eigen onderzoek in het kader van de opleiding presenteren.
Aanwezigen op de refereeravond krijgen aldus de mogelijkheid hun kennis, vaardigheden en attitudes te verdiepen en uit te breiden; zij verbeteren hun evidence-based handelen en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de revalidatiegeneeskunde en aanpalende vakgebieden.

Een refereeravond bestaat uit drie tot vier presentaties gevolgd door plenaire discussie en biedt ongeveer 2 uur scholingstijd. Het gemiddelde aantal deelnemers van de bijeenkomsten is 25.
Afhankelijk van thema of onderwerp bij de refereeravond komen diverse Can-Med competentie gebieden aan bod.
Voor iedere refereeravond wordt separaat een programma opgesteld met onderwerpen, inleiders en tijdschema en als bijlage geupload in GAIA.

Refereerbijeenkomst
 
3
Tijd19:00 - 21:30
LocatieHoensbroek (NL) (Toon kaart)

Adelante
Adelante is een landelijk opererende instelling die zich richt op de diagnose, behandeling, scholing, training en reïntegratie van mensen met diverse soorten handicaps. Tot Adelante behoren Hoensbroeck Revalidatiecentrum met de volgende afdelingen: amputatie, orthopedie en cardio, dwarslaesie, hersenletsel, pijnrevalidatie en kinderrevalidatie, verder Hoensbroeck Audiologisch Centrum, Hoensbroeck Centrum voor Arbeidsperspectief en Franciscusoord Mytylschool.

Daarnaast werkt Adelante mee aan wetenschappelijk onderzoek en opleiding en bijscholing van deskundigen binnen de revalidatie in de brede zin van het woord.
Adelante verricht deze werkzaamheden met 750 personeelsleden in Hoensbroek en Valkenburg aan de Geul. 

Adelante is aangesloten bij Revalidatie Nederland, de branchevereniging voor de revalidatie in Nederland.

Zandbergsweg 111
6432 CC
Hoensbroek
Postbus 88
6430 AB
Hoensbroek
0455282828
Selecteer een bestand aub.