Opleidingen details Pallion vzw
Avondsymposium - Palliatieve zorg - Contextuele begeleiding - Vergeten verdriet (ID nummer: 375399)
 (5) 

Beoordeling per persoon

 29-12-2019
7
 23-12-2019
 19-12-2019
goede uiteenzetting, heel interactief
 14-12-2019
Ok
 13-12-2019
goede interactieve manier van nadenken en spreken over "vergeten verdriet"
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Pro-Q-Kine - Regionale symposia, nationale symposia410-12-2019 t/m 31-12-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Wie heeft er oog voor onze oudere ouders wanneer één van de kinderen ziek is? Wat met medebewoners in het woonzorgcentrum? Wat met collega's na een overlijden van een collega?

In de drie voorgaande avondsymposia rond contextuele begeleiding kwamen eerst een inleiding, daarna bemiddeling als het moeilijker gaat aan bod. Het derde symposium handelde over de onbalans in 'geven en nemen' en loyaliteitsconflicten in het kerngezin.

Vanavond hebben we oog voor het 'vergeten verdriet'. Wie denkt aan de oudere ouders wanneer een van de kinderen (van middelbare leeftijd) ziek is, wie denkt er aan de grootouders als één van de kleinkinderen ziek is? Wat met medebewoners of hulpverleners in het woonzorgcentrum? Wat met collega's bij ziekte van een collega? Vaak worden deze relaties vergeten, wordt er te weinig stilgestaan bij mensen en hun verdriet.

Beroepsgroep
Accreditatie Pro-Q-Kine
Liese Vijfeijken
Mevrouw Liese Vijfeijken is psychologe en psychotherapeut, contextuele therapeut, rouwtherapeut en familiebemiddelaar.
2
25
 
10-12-2019
Tijd20:00 - 22:00
LocatieBorgloon (BE) (Toon kaart)

 Pallion vzw
 (33) 

Pallion is referent en expert in palliatieve zorg. Wij zijn een aanspreekpunt voor iedereen; van patiënt tot naaste omgeving, van hulpverlener tot vrijwilliger, die betrokken is bij een palliatieve of levenseindezorgsituatie in Limburg.

Als multidisciplinaire organisatie streven we er naar dat iedere patiënt de best passende palliatieve zorg krijgt, afgestemd op zijn/haar wensen en bezorgdheden. Onze aandacht gaat hierbij naar lichamelijke, psycho-emotionele, spirituele en sociale noden, de vier basispijlers van palliatieve zorg.

In het uitbouwen van een kwalitatief zorglandschap in Limburg, waarbij palliatieve zorg een onlosmakelijk onderdeel wordt van de reguliere zorg, wensen we iedere zorg- en hulpverlener te ondersteunen met deskundig advies zodat zij op hun beurt kwaliteitsvolle palliatieve en levenseindezorg kunnen bieden. Een belangrijk speerpunt is de deskundigheidsbevordering van hulpverleners en vrijwilligers in palliatieve zorg door een eigen aanbod van vorming, training en opleiding op te zetten.

Vanuit onze expertise stimuleren we overleg en samenwerking tussen huisartsen, thuisverpleegkundigen, paramedici, gezinszorg en aanvullende thuiszorg, lokale dienstencentra, lokale besturen, woonzorgcentra, ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, voorzieningen voor mensen met een beperking,… om zo als multidisciplinair team te streven naar een totaalzorg en maximale
levenskwaliteit, ook wanneer het levenseinde onafwendbaar wordt.

Universiteitslaan 1
3500
Hasselt
011819474