Opleidingen details Amphia Ziekenhuis / Amphia
Symposium Stroke service Breda "ontwikkel je kennis" 2019: Prikkel de zintuigen. (ID nummer: 375230)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten414-11-2019 t/m 13-5-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

(leer)Doelstelling voor de gehele scholing:

Middels het symposium ontwikkel je kennis georganiseerd op 14 november 2019, kennis ontwikkelen en delen ter verdieping en verbetering van de kwaliteitszorg. Deze komt ten goede aan de patiënt met een CVA en tevens aan de kennis en ontwikkeling van de betrokken verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

 

Dit blijkt uit:

Kennis ontwikkelen en delen binnen de Stroke Service Breda in de vorm van een symposium ter verdieping en verbetering kwaliteit van zorg voor de CVA patiënt binnen de diverse schakels van de keten gericht op EBP, medische wetenschap en best practice.

 

Deze scholing is aantoonbaar mede bestemd voor de verpleegkundig specialist vanwege de veelzijdigheid van het programma aanbod wat een uitwerking is van meerdere Canmeds rollen. Zie doelstelling per deelonderwerpen. De competentie samenwerking loopt als een rode draad door het programma heen, de verpleegkundig specialist is daarbij een onmiskenbare factor in zorg en behandeling voor de CVA patiënt. Deze is de schakel tussen patiënt en wetenschap, patiënt en behandelteam en patiënt en toegang tot zorg en behandeling.

 

Er zal worden voldaan aan:

een sluitende aanwezigheidsregistratie.

competente docenten/sprekers. Ten minste 25% daarvan voldoet aan ten minste één van de volgende criteria:

- tenminste drie jaar relevante praktijkervaring;

- aantoonbaar werkzaam of betrokken bij de beroepsgroep;

- onderwijservaring.

 

Doelstelling per deelonderwerpen:

Een multidisciplinairecasus uit de praktijk: spasme
Door casuïstiek multidisciplinair te bespreken exploreren welke verpleegkundige interventies en observaties dragen bij aan de zorg en behandeling van de patiënt met een (functioneel)spasme. Tezamen met het bediscussiëren van behandelingen op basis van de onderbouwing vanuit richtlijnen en ervaring collega professionals.

Een multidisciplinairecasus uit de praktijk: prikkelovergevoeligheid

Door casuïstiek multidisciplinair te bespreken exploreren welke verpleegkundige interventies en observaties dragen bij aan de zorg en behandeling van de patiënt met prikkelovergevoeligheid na een CVA. Tezamen met het bediscussiëren van behandelingen en benaderingen van deze doelgroep op basis van onderbouwing en vanuit de ervaring collega professionals.

Visuele stoornissen en veranderde waarneming
Leer van de anatomie en voorkomende visus/ gezichtsveld en waarnemingsstoornissen welke kunnen optreden na een CVA en hoe deze zich in de tijd kunnen ontwikkelen en herstellen. Tevens welke behandelmogelijkheden/ compensatie strategieën er optioneel zijn en welke hulpmiddelen voor handen. De rol van de oogarts/ neuroloog, verpleegkundigen/ VS en overige professionals binnen de zorg en behandeling.

Zet je brein in beweging: De Ronnie Gardiner methode

Men neemt kennis van de Ronnie Gardner methode, welke en hoe deze als doel heeft een verbeterde samenwerking tussen verschillende hersenfuncties en het stimuleren van de aanleg van nieuwe ‘netwerken’ (neuroplasticiteit) ter verbetering van bepaalde hersenfuncties bij de patiënt met een CVA maar ook bij andere neurologie zoals ziekte van Parkinson.

In Con-tAct:

Een eerste kennismaking met de Training Con-tAct. Training Con-tAct heeft als doel dat zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, voedingsassistenten, enz.) zo goed mogelijk communiceren met mensen met afasie met wie zij beroepshalve contact hebben en dat zij aandacht ontwikkelen voor de communicatieve toegankelijkheid van de zorginstelling.

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Congres of symposium
Bestand  
Uitnodiging symposium SSB 2019 -_.pdf23-9-2019 11:55605 KB
 
0
14-11-2019
Tijd13:00 - 17:00
LocatieDongen (NL) (Toon kaart)

Amphia is één van de grootste, algemene topklinische ziekenhuizen van Nederland. Naast medische topzorg behoren ook opleiding en onderzoek tot de kerntaken. Ruim 250 medisch specialisten, 4600 medewerkers en 290 vrijwilligers streven continue naar verbetering van kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg.

Het Amphia Ziekenhuis wil patiënten de beste medische en verpleegkundige zorg bieden. Zo dicht mogelijk bij huis. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met individuele wensen, behoeften en omstandigheden.

Het Amphia Ziekenhuis wil toegankelijke, efficiënte en veilige basisspecialistische, topreferente en topklinische zorg leveren van hoogwaardige kwaliteit. Zorg georganiseerd vanuit het belang en het perspectief van de patiënt en zijn verwijzer. Dit geeft het ziekenhuis ook de mogelijkheid opleidingen en onderwijsactiviteiten als vast onderdeel van het beleid te verankeren.

 

Molengracht 21
4818CK
Breda
Postbus 990158
4800 RK
Breda
076-595 3000