Opleidingen details Meacoaching

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Training Werken en Leven vanuit je Comfort Zone (ID nummer: 375172)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde bij- nascholing3,529-10-2019 t/m 28-10-2022
Methodisch intercollegiaal overleg3,529-10-2019 t/m 28-10-2022

Training Werken en Leven vanuit je Comfort Zone (Burn-out Preventie)

Elk werkend persoon wenst zichzelf een goede werk privé balans toe. Soms is de gewenste balans lastig te vinden of ver te zoeken. Er is dan sprake van een disbalans. Deze disbalans kan kortdurend zijn maar ook een langere tijd in beslag nemen. De oorzaak van deze disbalans kan uit het werk vandaan komen of misschien meer in de privésfeer zijn oorsprong hebben (of beiden). Ongeacht de oorzaak of oorzaken, hoe langer de disbalans duurt hoe groter de impact is op en de mentale en op de fysieke gezondheid. Het wordt steeds lastiger om de situatie zuiver te bekijken en er creatief mee om te gaan. Het gevoel van gebrek aan mogelijkheden of keus gaat zijn tol eisen en men raakt uitgeput. Als de situatie zo laat blijft dan ontstaat er een situatie van totale uitputting, zowel mentaal als fysiek. Er is dan sprake van langdurig uitval genaamd een burn-out.

Uiteraard hoeft dit niet te gebeuren. Er op tijd bij zijn en je balans bewaken kan veel schade voorkomen. Er zijn verschillende manieren om dit te toen. Een goed manier om een vernieuwde balans te maken is door van ‘boven af’ naar je balans te kijken. Het creatieve deel van je hersenen krijgt de kans om waardevolle ontdekkingen doen om tot oplossingen te komen. Een oplossing kan een kleine of grote aanpassing/verandering zijn die behoorlijk wat rust creëert.

Stel je voor dat je met je auto de dagelijkse rijroute op een drukke snel weg neemt. Deze route is nu eenmaal de kortste weg om van A naar B te komen. Iedere dag heb je, in meer of mindere mate, last van het verkeer op jouw route. Er zijn vaste files, knelpunten en ook de onvoorspelbare files en onverwachte afsluitingen en omleidingen. Wat zou het interessant zijn om met behulp van helikopter view naar je auto, je route, de knelpunten, de files en het verkeer te kijken. Je kan niet alleen veel verder kijken maar ook zie je eventuele andere (route) mogelijkheden. De training Werken en Leven vanuit je Comfort Zone laat je uitzoomen uit je eigen leven om van boven af te kijken naar je balans. Door dit uitzoomen ontstaat er overzicht en levert je nieuwe inzichten op. Deze zijn belangrijk om blijvende aanpassingen te maken die in jouw voordeel zijn, zowel voor je Werk als in je Leven.

Deze training heeft een verassende opzet. Ik maak gebruik van eigen gemaakte feitelijke tools. Deze tools krijgen cursisten mee naar huis. Ze verliezen hun waarde niet na de training. Na verloop zijn nog steeds bruikbaar om jouw balans van dat moment te onderzoeken. Daarom is deze training geschikt voor elke verloskundige die balans in Werk en Leven belangrijk vindt.

330
Hoofdniveau
cursus / opleiding
Tijd08:45 - 16:30
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeiden (NL) (Toon kaart)

Vrouwen coaching, trainingen voor gezondheidszorgmedewerkers, trainingen geboortezorg, zwangerschapscursussen
Plataanweg 38
3053 LP
Rotterdam
Plataanweg 38
3053 LP
Rotterdam
0647303809
Selecteer een bestand aub.