Opleidingen details Babykennis
Transitie ouderschap en hechtingsproces (ID nummer: 375120)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A. Geaccrediteerde bij- en nascholing5,51-11-2019 t/m 31-10-2022
C. Methodisch intercollegiaal overleg41-11-2019 t/m 31-10-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Transitie ouderschap en hechtingsproces

Wat kan jij doen om ouders en baby een goede start te geven?
Tijdens de zwangerschap spelen natuurlijk heel veel fysieke processen. Naast deze fysieke processen, spelen er ook allerlei emotionele processen. Er gebeurt veel in de transitie naar ouderschap en de prille band tussen ouder en baby. Deze processen hebben een enorm grote invloed op een goede start voor ouders en kind. Waarom het zo belangrijk om tijdig te signaleren en ondersteunen, ontdek je in deze nascholing. Wil je er achter komen wat jij kunt doen om deze cliënten optimaal te ondersteunen? Meld je dan nu aan voor de scholing/MIO ‘Transitie ouderschap en hechtingsproces.'

"Het hechtingsproces is zoveel meer dan huid-op-huid contact en borstvoeding. 
De rol van de verloskundige kan zo groots zijn, juist omdat de baby's nog zo klein zijn." 
-Minke den Heijer

 

Ben jij een betrokken professional en is 1 van deze punten herkenbaar voor je?
- Je hebt regelmatig een onderbuik gevoel bij cliënten over het contact met hun (ongeboren) kind, maar je kan er niet altijd precies de vinger op leggen wat het is. Daardoor is het ook lastig bespreekbaar te maken.
- Je verbaast je over clienten die moeilijk tijd kunnen maken voor consulten.
- Je wilt graag handvatten hoe je kunt omgaan met clienten die overmatig bezorgd zijn en een veel te groot appèl op je doen.
- Je vraagt je af hoe jij pril ouderschap en het hechtingsproces tussen ouder en kind kan ondersteunen, binnen de grenzen van je vakgebied.
- Je wil graag in gesprek komen met ouders die weinig contact maken met hun (ongeboren) baby, maar weet niet hoe je dit het best kunt aanpakken.
- Je merkt dat sommige cliënten op een onrealistisch grote roze wolk zitten en je bent bang dat ze er keihard vanaf zullen vallen. Maar hoe dring je op een vriendelijke manier tot hen door?
- Je maakt je zorgen over je cliënt en oppert keer op keer extra hulp, maar je cliënt weigert. Of zegt "ja" en doet "nee."


Meld je aan voor deze nascholing of vraag deze aan, en leer:
- Over een van de meest onderzochte theorieën in de psychologie: de gehechtheidtheorie.
- De grote impact van vitamine L(iefde). Dat de impact van hechting nog veel groter is dan je nu denkt.
- Op welke manier hechting de fysieke gezondheid beïnvloedt.
- Welke signalen er zijn, om tijdens de zwangerschap al in te schatten of er moeilijkheden zullen zijn in de transitie naar ouderschap en het hechtingsproces.
- Hoe je cliënten optimaal kunt ondersteunen in de transitie naar ouderschap en in de prille band met hun baby (zonder dat dit uren van je tijd in beslag neemt).
- Hoe je meer verdieping en voldoening kunt halen uit je werk.
- Dat je in jouw werk nog meer kunt betekenen voor je cliënten dan je dacht.
- Hoe je cliënten kunt motiveren voor extra hulpverlening (zodat er wat last van jouw schouders valt).
- Dat het hechtingsproces veel meer omvat dan huid-op-huid en borstvoeding.

 

Twijfel je of deze nascholing wel echt iets zal toevoegen voor je? 
- Misschien denk je: Dat weet ik allemaal wel. Daar heb ik geen scholing voor nodig, dat doe ik op gevoel. Ik kan je verzekeren: in de afgelopen 7 jaar dat we deze nascholing geven, is er nog nooit een cursist weggegaan zonder nieuwe inzichten. Zelfs al weet je er best wat vanaf: je zult zeker nieuwe inzichten krijgen, nieuwe nuances ontdekken of net een andere blik op bepaalde zaken krijgen, die je helpt om je cliënten nog beter te steunen.

- Misschien ben je er van overtuigd dat deze nascholing niet past bij jouw werk als verloskundige, omdat het niet medisch genoeg is. Mijn antwoord hierop is de reactie van meerdere cursisten: deze kennis zou basiskennis moeten zijn voor iedereen die werkt met aanstaande ouders of prille ouders en hun baby. De thema's die we bespreken, spelen voor elke prille ouder. Jezelf verdiepen in deze thema's helpt je om nog beter afgestemde zorg te geven en helpt bijdragen aan een nog betere start voor ouder en kind. Daarmee kan je echt problemen op langere termijn voorkomen. Het maakt je werk extra betekenisvol. En het afbakenen van de grenzen van je vakgebied, houden we ook altijd in de gaten!

300
Bestand  
VK21 Agenda.pdf20-9-2019 16:5097 KB
Hoofdniveau
MIO
1-11-2019 t/m 15-11-2019
Tijd10:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

ZOU HET NIET FANTASTISCH ZIJN ALS WE ALLE BABY'S EEN KANSRIJKE START KUNNEN GEVEN?

De baby centraal in de nascholing van Babykennis
Babykennis geeft nascholing op het gebied van zwangerschaps- en babypsychologie aan de geboortezorg en kinderopvang. We helpen je graag om de wetenschappelijke kennis over babyontwikkeling en ouderschap te vertalen naar jouw werk in de dagelijkse praktijk. Na het volgen van onze scholing kan je nog meer verdieping uit je werk te halen, nog betere ondersteuning te geven aan je cliënten en een nog hogere klanttevredenheid te bewerkstelligen. 


Aanbod

Verloskundigen


Kraamzorg


Scholing door docenten met praktijkervaring
Onze docenten hebben veel praktijkervaring en zijn gespecialiseerd in zwangerschaps- en babypsychologie. Onze kwalitatief hoogwaardige scholingen worden zowel incompany als met open inschrijving georganiseerd. Voor meer informatie, kijk op: www.babykennis.nl

Jac. P. Thijssepark 387
1411 XV
Naarden
0626750845