Opleidingen details Opleiding de Psychologie van het lichaam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Post-doctorale scholing: Masterclass 7-kwaliteitenpalet© (ID nummer: 375048)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
LWP - Algemene kennis en vaardigheden66-2-2020 t/m 5-2-2023
LWP - Diagnostiek en indicatiestelling106-2-2020 t/m 5-2-2023
LWP - Interventievaardigheden266-2-2020 t/m 5-2-2023

De Masterclass 7-kwaliteitenpalet© is een vervolg op de Masterclass Lichaamswijsheid herkennen en toepassen. De Masterclass 7-kwaliteitenpalet© faciliteert psychologen om bij hulpvragen niet alleen de mentale en emotionele maar ook de fysieke component te betrekken in hun diagnose en interventies. Steeds meer studies tonen aan hoe lichaam en geest onderling verweven zijn en tonen aan dat bewustzijn over deze samenhang van belang is voor onze fysieke en mentale gezondheid.

In deze Masterclass leer je de logica in de onderlinge samenhang van de drie niveaus te herkennen en leer je via een methodische opbouw te kijken naar balans en disbalans op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je leert simpele technieken om met je cliënt de kwaliteiten op alle drie niveaus te exploreren en de balans te herstellen, zodat iemand meer beschikking kan krijgen over zijn vermogens.

Om in het dagelijks leven te beschikken over je kwaliteiten is het van belang dat er balans is tussen de kwaliteiten onderling en binnen elke kwaliteit. Disbalans tussen kwaliteiten ontstaat als een vitale kwaliteit overactief of passief is ten opzichte van een andere kwaliteit. Stelt dat de vormkracht veel sterker is dan de veerkracht, dan kan dat een wissel trekken op iemands accu. Disbalans binnen een kwaliteit kan ontstaan als een van de polen van een kwaliteit overactief of passief is.

Door het toepassen van de methodiek van het 7-kwaliteitenpalet© breng je je cliënt in contact met diens eigen hulpbronnen, waardoor de kwaliteiten zich vrijer van stress en overlevingsmechanismen kunnen ontvouwen en blokkades geïntegreerd kunnen worden.

Na deze Masterclass kun je werken met de toolbox 7-kwaliteitenpalet©, een compleet instrument met toepassingen voor diagnostiek, interventies en integratie-oefeningen. Psychologen leren aan de hand van deze methodiek om de bronnen die in iemand zelf aanwezig zijn uit te nodigen en aan te spreken. Je ontvangt de toolbox op de 1e trainingsdag. Het geeft je een bedding om de kennis van de 7 kwaliteiten op fysiek, emotioneel en mentaal level verder te integreren in jouw eigen werkwijze en begeleidingstrajecten.

De methodiek van het 7-kwaliteitenpalet© is gebaseerd op ‘Van binnen weet je alles’, handboek voor lichaamswijsheid van drs. Annet van Laar.

In deze masterclass leer je:

  • De onderlinge samenhang herkennen tussen lichaam en geest.
  • De 7 vitale kwaliteiten te differentiëren op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.
  • Stap voor stap in kaart te brengen hoe iemand zijn kwaliteiten benut, zowel in balans als in disbalans;
  • Kwaliteiten, competenties en eventuele blokkades neutraal en onbevooroordeeld waarnemen;
  • De methodieken zo toe te passen, dat de cliënt zelf antwoorden krijgt op werkgerelateerde en levensvragen.
  • Cliënten contact te laten maken met hun eigen hulpbronnen om hun potentieel ten volle te gaan benutten.
  • De 4 fasen van het werken met het 7-kwaliteitenpalet© systematisch toepassen.
academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
6
12
ja
1995
42
6
10
20
toetsing en evaluatie
Masterclass Lichaamswijsheid herkennen en toepassen volledig afgerond.
Bestand 
flyer 7K 2020 def.pdf625 KB
Tijd9:30 - 17:00
LocatieWerkhoven (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen6 dagen

Tijd09:00 - 17:00
LocatieWerkhoven (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen6 dagen

Annet van Laar heeft 35 jaar werkervaring in het geven van training, postdoctorale scholing, teambuilding, supervisie en coaching. De verworvenheden van haar werkervaring en de uitgangspunten van haar werkwijze staan beschreven in haar handboek voor lichaamswijsheid ‘Van binnen weet je alles’. (2012 Altamira Becht 2e druk)

Annet van Laar is Opleider en ontwikkelaar van de opleiding de Psychologie van het Lichaam, bestaande uit de volgende modules:

- Masterclass Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

- Masterclass 7-kwaliteitenpalet©

- Masterclass BodyMindScan©

Bos en Lommerweg 3h
1055 DK
Amsterdam
0624668117
Selecteer een bestand aub.