Opleidingen details Benecke
13e Jaarsymposium Verslaving - Voorkomen & genezen (ID nummer: 375005)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Researchprofessionals510-12-2019 t/m 9-6-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Voorkomen en genezen is het thema van het aankomende Jaarsymposium Verslaving.
Dé gelegenheid waar u essentiële nieuwe inzichten verwerft en uw collega’s uit de verslavingszorg treft. Ik wil u bij deze van harte uitnodigen voor de 13e editie van dit zeer gewaardeerde symposium, dat zal plaatsvinden op dinsdag 10 december 2019 in Amsterdam.

Maar liefst zeven experts belichten essentiële vragen en antwoorden rondom middelenontmoediging en middelenafhankelijkheid. Hieronder licht ik alvast vier sprekers en hun onderwerp toe.

Prof. dr. Anja Huizink gaat in op onderzoek naar de effecten op het kind ten gevolge van prenataal cannabisgebruik en bespreekt welke psychobiologische factoren samenhangen met regelmatig cannabisgebruik bij adolescenten.

Prof. dr. Roy Kessels zal ingaan op de gevolgen van het gebruik van alcohol  op neurocognitieve functies, zoals het geheugen en de executieve functies.  Hij maakt daarbij onderscheid tussen het syndroom van Korsakov en lichte  cognitieve stoornissen als gevolg van langdurig alcoholgebruik.

Prof. dr. Jacqueline Vink illustreert onder meer met behulp van tweelingstudies hoe groot de invloed van zowel erfelijke als omgevingsfactoren wordt geschat voor roken, alcoholconsumptie, cannabisgebruik, koffiegebruik en zelfs internet-verslaving.

Dr. Esther Croes stelt u op de hoogte van middelenontmoediging en verwachte uitkomsten van de activiteiten van onder meer het Nationale Preventieakkoord.

Praktijk workshopsVorig jaar zijn de unieke Workshops Verslaving aan de traditie van het jaar-symposium toegevoegd. Op 9 januari 2020 biedt Harmen Beurmanjer u samen met ondergetekende verdieping in de behandeling van GHB-verslaving.
Prof. dr. Peter Blanken en dr. Pieter Jan Carpentier behandelen het voorschrijven van stimulantia.
Beide workshops worden geleid door een psychiater én een  psycholoog. Ook nieuw is de nadruk op de praktijk, zo gaat u zelf aan de slag  met casuïstiek en gaat het uitsluitend over diagnostiek en behandeling.

Kortom, een relevant en vooraal praktijkgericht nascholingsprogramma voor professionals werkzaam in de verslavingszorg.

     

     

    BeroepsgroepBeroepsorganisatie
    Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
    Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
    GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
    JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
    Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen / Gedragstherapeuten / Pedagogen / Systeemtherapeuten
    1 2 3
    10-12-2019
    Tijd10:00 - 17:00
    LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
    Opmerkingeneinddatum 09/01/2020

    Benecke is meer dan 25 jaar de toonaangevende bedenker, ontwikkelaar en uitvoerder van educatie- en communicatieconcepten voor professionals in de gezondheidszorg. In nauwe samenwerking met medisch-wetenschappelijke verenigingen organiseren wij zowel kleinschalige als grootschalige nascholingsprojecten. Voorbeelden zijn (jaar)symposia, studiedagen, workshops, reviews, TeleReviews®, online nascholingen en webcasts. De uitgeverij van Benecke verzorgt de productie van themabijlagen en congresverslagen.De inhoud van de nascholingen wordt altijd samengesteld onder verantwoordelijkheid van een onafhankelijke Raad van Advies en is altijd geaccrediteerd. Onze projecten richten zich voornamelijk op medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en paramedici.

    Diakenhuisweg 39
    2033AP
    Haarlem
    (020) 715 06 00