Opleidingen details Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NVP congres: Dag van de Psychotherapie 2019, "De eerste 5 minuten" (ID nummer: 374992)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Bij- en nascholing213-12-2019 t/m 12-12-2020

Congres voor psychologen, psychiaters en psychotherapeuten om hen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied en hen te laten delen in de discussie over de maatschappelijk relevantie hiervan.

De Dag van de Psychotherapie heeft ook dit jaar weer een actueel thema:  Hoe manifesteren de eerste 5 levensjaren zich in de eerste 5 minuten van psychotherapie?

Veel affectieve ervaringen en leerprocessen uit vroege ontwikkelingsfasen manifesteren zich tijdens psychotherapie. Al in de eerste minuten van een sessie ontvouwen deze patronen zich in het hier en nu, of we dat nou leuk vinden of niet.

We zien sporen uit een ver verleden terug in de dynamiek van het heden. Soms heel openlijk, soms heel bedekt: bij de deur, in de gang, naast de kapstok, op de sofa, in de stoel, aan tafel, in de groep. Wat doet de cliënt? En wat laat de partner? Hoe reageert het systeem? Waarmee gaat de groep aan de haal? De toon wordt gezet, de messen worden geslepen en de lakens worden uitgedeeld.

Dat vraagt om een professionele reactie: wat wordt de insteek voor vandaag? De eerste klap is een daalder waard. Want een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Maar hoe neem je als psychotherapeut de regie? Op basis van intuïtie? Op grond van het behandelmodel? Of middels specifieke psychotherapeutische interventies?

Met professor Karl Heinz Brisch en professor Patrick Luyten wordt ingezoomd op die veelzeggende eerste vijf minuten.

In de middag zijn er 10 verschillende parallelsessies die het thema vanuit de verschillende invalshoeken en referentiekaders belichten. Schrijver en presentator Stephan Sanders sluit de dag af. 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
1 2
200
500
ja
max 390 voor niet leden zonder vroegboekkorting
5
Geen toetsing, wel evaluatie
nvt
Mw. H. Aalders, klinisch psycholoog. Werkzaam bij Altrecht als inhoudelijk leidinggevende/klinisch psycholoog van de zorgeenheid Persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast zelfstandig gevestigd.
Mw. drs. D. Bales , klinisch psycholoog, psychotherapeut. Werkzaam bij de Viersprong. Directeur van expertisecentrum MBT Nederland. MBT trainer en supervisor.
Dr. W. van den Bosch, klinisch psycholoog, psychotherapeut. Werkzaam bij Pro Persona als klinisch psycholoog en senior onderzoeker en bij Scelta Apeldoorn als senior onderzoeker/boegbeeld.
Dr. N. Draijer, klinisch psycholoog, psychotherapeut. Voorzitter van de NVP. Voormalig UHD Psychiatrie VU; thans eigen praktijk en opleider en supervisor psychodyamische psychotherapie bij verschillende instellingen en verenigingen; voorzitter NVP, bestuur TFP Nederland en vicepresident ISTFP.
P. van Dun, psychotherapeut. Voorzitter van de NVP-congrescommissie. Werkzaam in eigen praktijk LINKpcs te Zegveld als psychotherapeut, opleider, supervisor en leertherapeut en bij PsyQ Rotterdam Kralingen, te Rotterdam als (groeps)psychotherapeut.
Mw. J. Jonckheer, psychotherapeut. Werkzaam als vrijgevestigd psychoanalytisch psychotherapeut en systeemtherapeut in Amsterdam en bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie.
Mw. drs. E. Kohnhorst, klinisch psycholoog, psychotherapeut. Verbonden aan de Bascule, Centrum voor kinder- en Jeugd Psychiatrie in Amsterdam en werkzaam bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Op opleider, supervisor en leertherapeut voor de NVRG en supervisor voor de VKJP.
Mw. L. Nijssens, psycholoog/ psychoanalytisch psychotherapeut. Werkzaam bij de Viersprong en trainer en supervisor bij MTB Nederland.
M. Nitsun, geboren in Zuid Afrika, woont en werkt al 45 jaar in Groot-Brittannië als groepsanalytisch groepspsychotherapeut. Verbonden aan Camden and Islington NHS Foundation en opleider aan ‘the Institute of Group Analysis’ te London. Hij publiceerde onder meer de klassiekers: “The Anti-Group: Destructive Forces in the Group and Their Creative Potential” (1996) en “The Group as an Object of Desire” (2006).
F. van Oenen, arts en systeemtherapeut. Werkzaam als arts/systeemtherapeut en onderzoeker bij Arkin, Centrum voor Relationele Therapie en afdeling Onderzoek, en als vrijgevestigd systeemtherapeut bij het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie. Als theatermaker verbonden aan theatergroep Alaska Unlimited.
Mw. A. van Reekum, psychiater. Raad van Bestuur GGZ Breburg en tevens zelfstandige gevestigd.
Dr. Frans B. M. de Waal, bioloog en primatoloog. Directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Research centrum en hoogleraar Psychologie aan de Emory University in Atlanta, Georgia (VS) en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. De Waal schreef vele internationale bestsellers over mensapen en andere dieren, zijn gedragsonderzoek heeft dan ook grote invloed gehad op de manier waarop we naar onszelf en andere dieren kijken; reden voor het Amerikaanse weekblad Time om hem in 2007 op te nemen in hun lijst van honderd meest invloedrijke personen in de wereld.
Bestand 
De Dag 2019 Folder.pdf1953 KB
Tijd9:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

x

Maliebaan 87
3581 CG
Utrecht
030-2510161
Selecteer een bestand aub.