Opleidingen details Karakter Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

TRAP (ID nummer: 374955)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1312-11-2019 t/m 11-11-2020

Meervoudig getraumatiseerde jongeren laten naast de veel voorkomende posttraumatische stressklachten vaker problemen zien in de emotieregulatie, op het interpersoonlijk vlak en op het gebied van zelfbeeld. Het is dus van groot belang om deze jongeren een effectieve behandeling aan te bieden.

Het TRAP-behandelprotocol is een evidence-based cognitief gedragstherapeutisch protocol wat ontwikkeld is voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld. TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino.

Heb jij affiniteit met het werken met jongeren die meervoudig en interpersoonlijk getraumatiseerd zijn en hierdoor klachten hebben ontwikkeld? Dan is deze training wat voor jou! In deze training leer je binnen 1 dag wanneer en hoe je TRAP kunt inzetten in de dagelijkse praktijk.

Aan het einde van de cursus:

  • Ben je de hoogte van richtlijnbehandeling voor PTSS en de laatste evidence-based ontwikkeling op dit gebied
  • Ben je in staat om TRAP onderbouwd in te zetten binnen een traumabehandeling (indicatiestelling)
  • Ben je in staat om TRAP toe te passen in de praktijk
Vaktherapeuten, psychotherapeuten, (GZ-) psychologen, orthopedagogen (-generalist), klinisch (neuro) psycholoog, kinder- en jeugdpsychiaters
6,5
Ja
13
Verplichte literatuur (134 pagina’s) en bekijken filmpje ter voorbereiding:

Diagnostiek:
• Balkom e.a. (2013) Multidisciplinaire Richtlijn Angststoornissen (2013). Hoofdstuk 9: Behandeling PTSS (versie 2009). Trimbos instituut. Utrecht. (pagina 157 - 186)
http://www.ggzrichtlijnen.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=35 (webartikel)
• Heide J.J. ter Kleber R. - Mooren T. (2014). Complex trauma en complexe PTSS wat is het en wie heeft het. Tijdschrift voor psychotherapie (40) 347-359.pdf

Behandeling:
• Bijen, e.a. (2017) Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten – Protocol (TRAP). Houten: Bohn Stafleu van Loghum (pagina 1-93).

Film:
• De deelnemers dienen het volgende filmpje te hebben bekeken: Nadine Burke Harris: ‘How childhood trauma affects health across a lifetime: https://www.youtube.com/watch?v=95ovIJ3dsNk
275,00
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd9:00 - 17:00
Locatie
OpmerkingenOnline ipv klassikaal

Tijd9:00 - 17:00
LocatieEde (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOnline training ipv klassikaal

Tijd9:00 - 17:00
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Karakter is een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie en bestaat uit 7 centra verspreid over Gelderland en Overijssel. Binnen Karakter vindt diagnostiek en behandeling plaats van kinderen en jongeren met psych. problematiek. zowel klinisch als poliklinisch. Binnen Karakter wordt veel belang gehecht aan deskundigheidsbevordering van medewerkers. Een deel van de opleidingen wordt intern verzorgd.

Horalaan 5
6717 LX
Ede
Postbus 68
6710 BB
Ede
0318 - 676611
Selecteer een bestand aub.