Opleidingen details IMFT

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

« Cervicobrachialgie »: differentieel diagnostiek en globale manueel therapeutische interpretatie (ID nummer: 374836)
 (18) 

beoordeling per persoon

 8-1-2020
De opleiding was heel praktisch gericht en toch ook sterk theoretisch ondersteund. Er was een zeer goede interactie met de lesgever en mede deelnemers.
 30-12-2019
goed
 30-12-2019
Soms wat te weinig tijd om alles erdoor te krijgen
 30-12-2019
Heel interessant maar te weinig tijd voor de hele syllabus...
 26-12-2019
vrij moeilijke materie, soms nogal veel uitwijdingen naar andere bijscholingen. Echt manipuleren werd niet gedaan, wat toch een vaardigheid is die men moet aanleren.
 26-12-2019
Heel goed maar heel veel info op 3 dagen tijd.
 26-12-2019
zeer tevreden over de opleiding. Hoewel ik het jammer vind dat op het einde nog enkele belangrijke onderwerpen, snel werden afgewerkt.
 25-12-2019
Goede cursus met herhaling en nieuwe leerstof. Jammer dat er weinig manipulaties gezien zijn.
 25-12-2019
 25-12-2019
zeer goed
 25-12-2019
 25-12-2019
Heel zinvol en ik snap ook wel dat je in groep een probleem dan probeert op te lossen , maar dan effe alles moeten voordoen voor een klas das niks voor mij ! Persoonlijk heb ik daar een hekel aan ...
 20-12-2019
zeer goede cursus met duidelijke theoretische uiteenzetting en goede verhouding theorie -praktijk
 20-12-2019
 17-12-2019
Prima evidence-based opleiding zonder de holistische bril af te zetten.
 16-12-2019
 15-12-2019
Alain wist heel goed waar hij het over had, maar soms net iets té goed. Er werden veel meer factoren betrokken bij cervicobrachialgie dan waar wij vertrouwd mee zijn, en het was vaak best moeilijk om nog te kunnen volgen. Een pluspunt van deze opleiding is zeker en vast de aandacht voor opbouw, zowel in onderzoek als behandeling, van het biomechanisch aspect en het neurofysiologisch aspect. Een minpunt vond ik de chaos die er bij kwam kijken door steeds het viscerale en de mogelijke sympatische links die de pijn zouden kunnen veroorzaken. Zonder voorkennis van deze zaken komt dat heel complex over, en dat deed mij soms wat het overzicht verliezen.
 15-12-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2412-12-2019 t/m 31-12-2019

 Niet iedereen heeft de tijd of de zin om een langdurige opleiding te volgen, maar is desondanks geïnteresserd in een kortdurende opleiding met als thema's: lumbalgie en cervicobrachialgie. Dit zijn dan ook de meest voorkomende klachten bij onze patiënten.

Het is belangrijk om de oorzaak van de klacht op te sporen en die is zelden lokaal, zeker als er geen trauma aan de basis ligt. Tijdens de opleiding leren we al het klinisch redenerend de oorzaak vinden. Hierbij speelt de differentieel diagnostiek een belangrijke rol. Eenmaal de oorzaak gevonden, gaan we behandelen. Hier wordt een veelvoud aan technieken aangeleerd: articulaire, musculaire, bindweefsel, neurodynamische, functionele technieken en oefentherapie

Een complete visie
Het klinisch redeneren, differentieel diagnostiek (of de verschillende oorzaken) en een strategie voor behandeling met articulaire,musculaire, neurodynamische, bindweefsel-technieken.

 

Doelstelling van de cursus: lumbalgie en MT

Het kunnen uitvoeren van:

  • een klinisch redeneren naar de oorzaak van het probleem
  • een differentiaal diagnostiek
  • een systematisch onderzoek van het onderste kwadrant. Dit zowel op musculair, articulair, neurogeen en viceraal niveau.
  • een specifiek behandelingsplan van de functiestoornissen.
  • articulaire, musculaire en neurogene en fasciale behandetechnieken.

De onderwezen technieken beheersen.

 

 

Alain Steverlynck
22
660
 
Tijd09:00 - 17:30
LocatieNazareth (BE) (Toon kaart)

 IMFT
 (1429) 

Postgraduate cursussen voor kinesitherapeuten

IMFT organiseert kort- en langlopende cursussen.

IMFT wil vanuit een globale visie van de mens en via klinisch redeneren de complexiteit van de problemen beter doen begrijpen. Voor de patiënt is immers het belangrijkste …. dat hij verlost is van zijn pijn en/of functiestoornis.

Het sleutelwoord in elke IMFT-opleiding is FASCIA. Vanwege de continuïteit van de fascia (bindweefsel) zijn alle delen van het lichaam verbonden (myo-fasciale ketens). De continuïteit gaat in 2 richtingen: in de lengte en in de diepte, hierdoor bestaat er een verbinding tussen huid, neuro-musculo-skeletaal stelsel en caviteiten (viscera).

IMFT of Instituut voor Medische Functionele Therapieën is opgericht op 8 februari 2000 onder impuls van Alain Steverlynck, Master in de MT, met als doel opleidingen te verschaffen in de steeds evoluerende wereld van kinesitherapie. Aanvankelijk werd er Medische Functionele Therapie gegeven, in samenwerking met de Noorse school. Ondertussen ligt het accent meer en meer op de globaliteit in de Manuele Therapie.

Het doel van IMFT is in de veranderende wereld, om een ​​meer holistische en klinisch redeneren beter inzicht in de complexe problemen van onze patiënten. Voor de patiënt, het belangrijkste is ... deze wordt vrijgegeven van zijn pijn, disfunctie, vervorming.


Resultaat van meer dan 25 jaar klinische ervaring en 20 jaar doceren. Het is de synthese van verschillende concepten van manuele therapie:

articulaire invalshoek: John Mennel, James Cyriax, Kaltenborn Freddy G. Grieve, Geoffrey.D. Maitland, Olav Evjenth, GP Grieve, Elvey, Bogduk N, R. Sohier ...

musculaire invalshoek: myotensives kettingen, technieken Mitchell, Jones, triggerpoints, tapen ...

neurologische invalshoek: neuromeningeale, neurodynamische technieken, ... Michael Shacklock, Bob Elvi, David Butler, ...

myofasciale invalshoek: Janet Travell, Thomas Meyers, Robert Schleip ...

caviteiten: viscerale en craniale technieken ...


Organisatie en ondersteuning van de cursussen:

Twee docenten tijdens de praktijksessies (maximaal 20 deelnemers).

Praktische opleidingen om het z'n "kennen en kunnen" te verbeteren.

Continue beschikbaarheid en optimale coaching.

Syllabi met foto's en gedetailleerde beschrijving van de technieken voor de practicums.

Case-studies worden besprokenin kleine groepen om het klinische redeneren te verbeteren.

Praktijk op massage

Waaienburgseweg 10
8972
Roesbrugge
028889505
Selecteer een bestand aub.