Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Congres ’Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten’ (ID nummer: 374784)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
ELP herregistratie623-1-2020 t/m 22-1-2021

In januari 2020 verschijnen de geheel vernieuwde edities van ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 1, 2 en 3’. Naar aanleiding hiervan organiseren wij in samenwerking met Uitgeverij Boom op donderdag 23 januari 2020 het gelijknamig congres.

Tijdens dit congres ontvangt u gratis de geheel gereviseerde en vernieuwde driedelige boekenset ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten’. Boom Uitgevers Amsterdam: ISBN 9789024408948 (set, 3 delen), ca. 2112 pagina’s, ter waarde van € 169,95

Behandelprotocollen voor kinderen en adolescenten

Kwaliteitsvol werken in de jeugdzorg. Hoe doe je dat? Onderzoek toont aan dat klassieke kinder- en jeugdpsychotherapie te weinig aantoonbare effecten heeft, terwijl protocollaire behandelingen voor de jeugd wel effectief blijken te zijn. Er is momenteel geen gebrek aan behandelmethodieken voor kinderen en jeugdigen. In het Nederlandse taalgebied zijn er honderden protocollen beschikbaar. Echter variëren deze sterk in kwaliteit. De drie delen van Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten bundelen meer dan vijftig van de best onderzochte behandelingen voor kinderen en adolescenten met uiteenlopende psychische problematiek. De boeken vormen daarmee onmisbare naslagwerken voor iedereen die werkzaam is in de jeugd-ggz.

Nieuw in de herziene editie

In de herziening van Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten zijn protocollen toegevoegd over vechtscheidingen, zelfverwondend gedrag en huilbaby’s. Daarnaast zijn alle protocollen grondig herzien, up-to-date gemaakt en voorzien van oefeningen, formulieren en vragenlijsten. Om behandelaars te ondersteunen, is er aandacht voor de valkuilen. Aan de hand van casussen krijgt de behandelaar inzicht in de lastige momenten binnen een behandeling en leert hij of zij hiermee om te gaan.

Programma

In de ochtend zijn er diverse sprekers en in de middag volgen er twee workshopsrondes. U heeft de keus uit zes workshops en kunt dus aan twee workshops deelnemen deze middag.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2
academici en HBO-ers
Congres
 Inleidend
 Verdiepend
50
250
ja
375
5,5
5,5
0
Geen toetsing, wel evaluatie
Deel uitmaken van de doelgroep.
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.