Opleidingen details Cure & Care Development

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Congres ’Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten’ (ID nummer: 374784)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

In januari 2020 verschijnen de geheel vernieuwde edities van ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten 1, 2 en 3’. Naar aanleiding hiervan organiseren wij in samenwerking met Uitgeverij Boom op donderdag 23 januari 2020 het gelijknamig congres.

Tijdens dit congres ontvangt u gratis de geheel gereviseerde en vernieuwde driedelige boekenset ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten’. Boom Uitgevers Amsterdam: ISBN 9789024408948 (set, 3 delen), ca. 2112 pagina’s, ter waarde van € 169,95

Behandelprotocollen voor kinderen en adolescenten

Kwaliteitsvol werken in de jeugdzorg. Hoe doe je dat? Onderzoek toont aan dat klassieke kinder- en jeugdpsychotherapie te weinig aantoonbare effecten heeft, terwijl protocollaire behandelingen voor de jeugd wel effectief blijken te zijn. Er is momenteel geen gebrek aan behandelmethodieken voor kinderen en jeugdigen. In het Nederlandse taalgebied zijn er honderden protocollen beschikbaar. Echter variëren deze sterk in kwaliteit. De drie delen van Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten bundelen meer dan vijftig van de best onderzochte behandelingen voor kinderen en adolescenten met uiteenlopende psychische problematiek. De boeken vormen daarmee onmisbare naslagwerken voor iedereen die werkzaam is in de jeugd-ggz.

Nieuw in de herziene editie

In de herziening van Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten zijn protocollen toegevoegd over vechtscheidingen, zelfverwondend gedrag en huilbaby’s. Daarnaast zijn alle protocollen grondig herzien, up-to-date gemaakt en voorzien van oefeningen, formulieren en vragenlijsten. Om behandelaars te ondersteunen, is er aandacht voor de valkuilen. Aan de hand van casussen krijgt de behandelaar inzicht in de lastige momenten binnen een behandeling en leert hij of zij hiermee om te gaan.

Programma

In de ochtend zijn er diverse sprekers en in de middag volgen er twee workshopsrondes. U heeft de keus uit zes workshops en kunt dus aan twee workshops deelnemen deze middag.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
1 2
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
academici en HBO-ers
Congres
 Inleidend
 Verdiepend
50
250
ja
375
5,5
Geen toetsing, wel evaluatie
CRKBO
ISO
Deel uitmaken van de doelgroep.
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.