Opleidingen details Status Plus Conferences

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NVVS Najaarscongres - Geslachtsvariatie en Seksualiteit: ’Voorbij het binaire denken’ (ID nummer: 374649)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2629-11-2019 t/m 28-11-2020

Het thema voor het Najaarscongres 2019 is “Geslachtsvariatie en Seksualiteit: 'Voorbij het binaire denken'”, een onderwerp dat de afgelopen jaren op verschillende manieren in het nieuws is geweest. Met het thema voor het Najaarscongres 2019 ‘Geslachtsvariatie en Seksualiteit’ nodigen wij alle bezoekers uit om voorbij het binaire te denken.

Zo’n 85 duizend Nederlanders vallen buiten de biologische man-vrouw-hokjes en hebben een variatie van het geslacht (ook Difference of Sex Development of intersekse genoemd). Maar uit wie bestaat deze grote groep mensen? Op welke manier kun je hier als seksuoloog mee in aanraking komen? En wat kun je deze groep bieden?

Het onderwerp geslachtsvariatie komt de afgelopen jaren steeds vaker in de media. Er is maatschappelijk steeds meer ruimte voor variatie en steeds meer mensen met een geslachtsvariatie laten zich zien; bijv. Ryanne van Dorst in haar programma ‘Geslacht!’ of model Hanne Gabie Odiele. Tegelijkertijd zorgt geslachtsvariatie ook voor problemen in geslachtsbepaalde activiteiten, zoals de sport. Atlete Castor Semenya werd uitgesloten deel te nemen in de vrouwencompetitie door haar te hoge testosteronspiegels. Aan de andere kant worden individuen met geslachtsvariatie steeds meer beschermd tegen onvrijwillige operaties of discriminatie (bijv. door de nieuw aangenomen Algemene Wet Gelijke Behandeling).

Tijdens het Najaarscongres zal het onderwerp geslachtsvariatie vanuit meerdere perspectieven beschouwd worden, met uiteraard ook aandacht voor de implicaties voor de seksuologische praktijk.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
JeugdverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
KinderverpleegkundeVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2 3 4 5 6 7 8 9
(Meerdaags) Congres
195
Leden (NVVS/VVS) - € 195,00
Niet-leden - € 285,00
PhD's - € 150,00 (Om voor dit tarief in aanmerking te komen, stuurt u een ondertekend statement van uw promotor of co-promotor aan info@nvvs.info)
Studenten (aan een HBO of academische (basis)opleiding) - € 75,00 (Om voor het studententarief in aanmerking te komen, stuurt u een kopie van uw studentenkaart aan info@nvvs.info)
Tijd09:30 - 17:15
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Status Plus Conferences is een erkend congresbedrijf en organisator van diverse medische congressen.
Zaanweg 119-A
1521 DS
Wormerveer
Postbus 94
1520 AB
Wormerveer
075-6476370
Selecteer een bestand aub.