Opleidingen details De Theraplay Academie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Level 2 Theraplay® & MIM (ID nummer: 374601)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd343-10-2019 t/m 30-6-2020

In de relatie tussen kinderen en hun ouders kunnen door allerlei omstandigheden problemen ontstaan. Kinderen kunnen hierdoor gehechtheidsproblemen ontwikkelen. Theraplay wordt ingezet om de interactie tussen het kind en zijn ouder/primaire verzorger te verbeteren en de onderlinge band te versterken. Theraplay biedt de mogelijkheid om de band tussen ouder en kind te herstellen. Deze training is een verdieping van de Level 1 Theraplay & MIM training. De training is onderverdeeld in 3 aaneengesloten dagen, steeds staat de verdieping van specifiek onderwerp centraal: de MIM analyse (dag 1), begeleiding van de ouders in de Theraplay behandeling (dag 2) en Theraplay voor kinderen met complex trauma (dag 3). Theorie, praktijkoefeningen en video voorbeelden wisselen elkaar af. De MIM opdrachten van diverse dyades worden nader bekeken en geanalyseerd, er zijn oefeningen gebaseerd op de zelfreflectie vragenlijst voor ouders en cursisten oefenen de technieken om Theraplay toe te passen bij getraumatiseerde kinderen.

De training is toegankelijk voor iedereen die ooit de Level 1 training heeft gevolgd. Daarnaast is deze Level 2 training een verplicht onderdeel van het Amerikaanse certificeringsprogramma tot Theraplay Practitioner.  Meer informatie hierover is terug te vinden op de website. (www.theraplay.nl). De voertaal van deze training is Nederlands. Naast het Theraplay boek zijn er een aantal artikelen opgenomen in de reader. Als voorbereiding op de training wordt aan de deelnemers gevraagd een korte presentatie voor te bereiden (inclusief video beelden) van een casus, waarbij zij elementen van Theraplay hebben ingezet. 

Deelnemers aan de Level 1 training die ofwel in opleiding zijn tot Theraplay Practitioner of meer verdieping zoeken in de theorie en vaardigheden voor behandeling van clienten met elementen van Theraplay
Leden Federatie Vaktherapeuten, (GZ-, K&J of Basis)- Psychologen, (orthodo) Pedagogen, Leden NVRG/ systeemtherapeuten, K& J Psychiaters etc...
19,5
Ja
15
Van tevoren worden artikelen toegestuurd om te bestuderen, tijdens de training ontvangen de deelnemers eveneens diverse wetenschappelijke artikelen.
900
€ 900,- voor de training, vanaf € 250,- voor verblijf in de Algarve
Bestand 
Programma Level 2.docx13 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd9:30 - 17:30
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenincompany training

Tijd9:00 - 17:00
LocatieLoulé (PT) (Toon kaart)

De Theraplay Academie verzorgt trainingen van het Theraplay® Instiitute uit Evanston (IL), USA.
Theraplay is een methode om de ouder-kind interactie te versterken en wordt veel gebruikt als therapie voor kinderen met hechtingsproblemen. Voor de diverse trainingen wordt zowel gebruik gemaakt van Amerikaanse trainers als van de Nederlandse trainers (op dit moment 2 personen) die zijn opgeleid door het TI in Evanston. 

Aanvrager, Bettie Sleeuw is psycholoog NIP, Theraplay®Therapeut, - Trainer en -Supervisor en is ingeschreven als docent in het CRKBO register.

De Theraplay Academie is erkend door het CRBO als organisatie en hoeft daardoor geen BTW te heffen. 

 

Arabische Zee 18
3825 WG
Amersfoort
06-53277611
Selecteer een bestand aub.