Opleidingen details KNMG district Amsterdam/Noord-Holland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Actieve Donorregistratie... En dan? (ID nummer: 374550)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 216-11-2019 t/m 5-11-2020

Per 1 juli 2020 wordt de nieuwe wet ‘Actieve Donorregistratie’ (ADR) ingevoerd. Wat zijn de gevolgen van een dergelijk systeem in de praktijk? In hoeverre en binnen welke termijnen zullen de huidige wachttijden voor orgaan- en weefseldonatie veranderen? Wakkert de wet een reactieve weerstand op? De politiek heeft een stap gezet om het aantal mensen op de wachtlijst terug te brengen. Welke mogelijkheden zijn er nog meer? Wat wordt van ons (artsen) verwacht en aan ons (artsen) gevraagd?

Frederike Bemelman, hoogleraar Nierziekten en in het bijzonder Niertransplantatie, geeft een inleiding en voert met de aanwezigen discussie over de transplantatieproblematiek en wat dit voor ons  (artsen) betekent.

Leerdoelen: De arts kan de nieuwe wet samenvatten en aan patiënt en/of nabestaanden uitleggen. De arts kan benoemen hoe de Nederlandse situatie zich verhoudt tot de andere Europese landen. De arts kan een beschrijving geven van de ontwikkelingen in de orgaandonatie, de consequenties van de wachtlijst en van wat implicaties van levende donatie zijn.

(Mini)symposium
0
Gratis voor leden KNMG, introducés betalen €15
Tijd19:00 - 23:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd19:00 - 23:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenRialto is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en wel met tram lijnen 3,12 en 24, metro lijn 52 (Noord/Zuidlijn)

Artsenfederatie KNMG:

-maakt zich sterk voor verantwoorde medische zorg;

-behartigt de gemeenschappelijke immateriële belangen van ruim 59.000 artsen en studenten geneeskunde;

-vormt met zeven medische beroepsverenigingen en de vereniging van geneeskundestudenten de grootste organisatie van en voor artsen in Nederland.

In 2017 is district Amsterdam/Noord-Holland ontstaan uit de fusie van drie voormalige districten: Noord-Holland Noord, Spaarne & Amstel en Amsterdam. Voor onze ruim 10.000 leden organiseren wij jaarlijks cycluslezingen in de drie voormalige districten, andere diverse lezingen en een nieuwjaarsborrel. Voor onze toekomstige artsen is er de Pubquiz en de 2 jaarlijkse Martinus van Marum prijsuitreiking.

Ons doel is om een ontmoetingsplaats te zijn voor artsen waar laagdrempelig kennis en contacten uitgewisseld kunnen worden. Elke lezing wordt dan ook afgesloten met een netwerkborrel.

Mercatorlaan 1200
3528 BL
Utrecht
0648784463
Selecteer een bestand aub.