Opleidingen details Uitgeverij Mens!

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

De polyvagaaltheorie in therapie (ID nummer: 374453)
Cursus afgewezen!
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Het autonome zenuwstelsel vormt de kern van onze dagelijkse ervaringen. Het laat ons voelen dat we veilig zijn en maakt het mogelijk om ons met anderen te verbinden. Daartegenover staat dat onze ervaringen op hun beurt ook weer vormgeven aan het zenuwstelsel. De polyvagaaltheorie biedt een kader om meer inzicht te krijgen in de manieren waarop dit gebeurt en legt uit hoe deze kennis kan worden toegepast om de weg te vinden naar herstel.

Door in de therapeutische praktijk vanuit de polyvagaaltheorie met cliënten te werken kunnen ze geholpen worden om ingesleten responspatronen te gaan herkennen en te doorbreken door in kaart te brengen welke autonome responsen leiden tot verbondenheid, mobilisatie of overgave en ineenstorting. Met behulp van deze aanpak kunnen cliënten naar een toestand van autonome regulatie worden gebracht waar ze de veiligheid kunnen vinden die noodzakelijk is voor een succesvolle behandeling.

In deze ervaringsgerichte workshop deelt Deb Dana haar op de polyvagaaltheorie geïnspireerde benadering met ons. Ze reikt therapeutische strategieën aan om cliënten te helpen hun vertrouwde zelfbeschermingsreacties te gaan waarnemen en los te laten, en de vaardigheden op te doen die nodig zijn om momenten van veiligheid te kunnen ervaren en daarvan te genieten. Leer over de basisprincipes van de polyvagaaltheorie en ontdek hoe je – zelf gereguleerd – een bron van regulatie voor je cliënten kunt zijn. Oefen met interventies, zoals werkbladen en meditaties, die erop gericht zijn de responspatronen van je cliënten te doorbreken en met strategieën om hun autonome zenuwstelsel ontvankelijk te maken voor veiligheid en verbondenheid.

Aan het einde van de workshop weet je hoe je je cliënten op een veilige manier kunt laten opmerken welke impliciete overtuigingen ze over zichzelf hebben, hoe je ze kunt helpen om hun autonome zenuwstelsel opnieuw vorm te geven en hoe je cliënten een nieuw verhaal kunnen creëren over het trauma dat ligt opgeslagen in hun autonome signaalwegen.

Leerdoelen
- Weten hoe het autonome zenuwstelsel in elkaar zit en inzicht verwerven in de polyvagaaltheorie.

- De reacties van ons autonome zenuwstelsel op signalen van veiligheid en gevaar in theorie en praktijk verkennen, en weten hoe deze te herkennen bij jezelf en cliënten.

- Cliënten kunnen helpen autonome responsen die tot mobilisatie of ineenstorting leiden te gaan waarnemen en te doorbreken en nieuwe responspatronen te vormen die leiden tot veiligheid en verbondenheid.

- Leren hoe te werken met hulpbronnen die de regulatie bevorderen.

- Weten hoe te werken met impliciete overtuigingen van cliënten.

- Zelf ervaren wat het werken met het autonome zenuwstelsel volgens de polyvagaaltheorie inhoudt.

- Begrijpen waarom het belangrijk is om de kennis van het autonome zenuwstelsel te integreren in het therapeutische werk.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
NIP-Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Register VaktherapieRegister Vaktherapie (RV)
academici en HBO-ers
Workshop
 Verbredend
 Verdiepend
120
70
ja
€ 595,00 (incl. 21% btw – excl. btw: € 491,74) bij inschrijving voor 1 december 2019 • € 650,00 (incl. 21% btw – excl. btw: € 537,19) bij inschrijving vanaf 1 december 2019
12
12
0
Geen toetsing
NVT
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Overig
Tijd9:15 - 17:15
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Tijd9:15 - 17:15
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Uitgeverij van boeken op het gebied van psychotrauma, gehechtheid en identiteitsontwikkeling + organisatie van congressen en workshops met (buitenlandse) auteurs

Brammershoopstraat 16
7858 TC
Eeserveen
0599745047
Selecteer een bestand aub.