Opleidingen details Stichting ParkinsonNet

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ParkinsonNet coördinatorendag 2019 (ID nummer: 373933)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie53-10-2019 t/m 2-10-2021

Beknopte beschrijving en leerdoelen

Ongeveer 70.000 mensen in Nederland hebben de ziekte van Parkinson. Parkinsonpatiënten hebben een grote behoefte aan paramedische zorg, maar veel patiënten worden behandeld door paramedici met weinig parkinsonspecifieke expertise. Het Radboudumc in Nijmegen en de Werkgroep voor Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, hebben het initiatief genomen om regionale multidisciplinaire Parkinsonnetwerken op te zetten.

Vanaf 2008 vindt er tweemaal per jaar een multidisciplinaire scholing plaats van paramedici (fysio-/oefentherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten) die werken met parkinsonpatiënten. Vanaf 2010 worden ook diëtisten en psychosociale hulpverleners betrokken bij de netwerkvorming en scholing.

Als aanvulling op de meerdaagse scholingen biedt ParkinsonNet een regionale samenwerkingsdag aan, getiteld Coördinatorendag. Op deze dag worden de regiocoördinatoren geschoold in de parkinsonzorg van de toekomst. 
Tevens wordt er ingegaan op ontwikkelingen in de (para)medische zorg, de invloed van deze ontwikkelingen op de samenwerking in- en tussen de netwerken en de rol van de regiocoördinator.

In 2019 is het thema 'Leren van en met elkaar'. Het doel is om de regiocoördinatoren van ParkinsonNet te voorzien van meer inzicht in hoe ze hun regio kunnen organiseren, welke onderwerpen interessant zijn voor de multidisciplinaire bijeenkomsten, welke werkvormen geschikt zijn per onderwerp. Verder worden ze op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen binnen ParkinsonNet waaronder het project Psychosociale zorg, lespakket Palliatieve zorg en de kwaliteitscijfers. Bas Bloem verzorgt een college over 'Wearable sensors'. Hiermee zijn onze regiocoördinatoren als eerste op de hoogte over de laatste ontwikkelingen en kunnen ze deze informatie doorgeven aan hun collega-zorgverleners in hun regio.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Diëtisten (NVD)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Ergotherapeuten (EN)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Logopedisten (NVLF)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM)Stichting Kwaliteitsregister Paramedici
Congres/Symposium
Hoofdniveau
Geriatriefysiotherapie
Overig
Tijd13:00 - 19:00
LocatieNieuwegein (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenCoördinatorendag 2019

ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken waarin paramedici en neurologen samenwerken in de zorg voor parkinsonpatiënten. De ontwikkeling van deze netwerken wordt gesteund door de paramedische beroepsverenigingen en de werkgroep Bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. De paramedici worden geschoold in meerdaagse cursussen en jaarlijks worden de paramedici en de neurologen uitgenodigd voor een jaarsymposium over ParkinsonNet.
 

 

Reinierpostlaan 4 Huispost 913
6500 HB
Nijmegen
024-3614705
Selecteer een bestand aub.