Opleidingen details Beter Thuis Wonen Thuiszorg

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Katheteriseren (ID nummer: 373838)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen326-9-2019 t/m 25-3-2021

In deze cursus behandelen en oefenen we zowel het inbrengen als het verzorgen van transurethrale- en suprapubische katheter, zowel bij mannen als bij vrouwen. Hierbij kijken we ook naar de verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden, onder andere katheters en opvangmateriaal. Ook staan we stil bij het spoelen van de blaas en welke soorten verschillende soorten spoelingen en instillaties er voorhanden zijn. Natuurlijk wordt een stukje theorie over de indicaties en contra indicaties behandeld. We zullen de noodzaak van een katheter bespreken, en andere aandoeningen aan de blaas. Verschillende continentie-materialen zullen ook de revue passeren, welke meet je aan, welke maat en hoe doe je dat?

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Wat leer je
Na afloop ben je vaardig in het uitvoeren van een een blaasspoeling om een verstopping te voorkomen en op te lossen. Na afloop ben je vaardig in het inbrengen van een urineweg katheter bij een vrouw en voor niveau 4 en hoger ook bij een man. Ook weet je de cliënt gerust te stellen zodat deze meewerkt bij het inbrengen of verwisselen van een katheter. Je bent op de hoogte van de verschillende soorten katheters en andere materialen en welke je in bepaalde situaties het beste kunt gebruiken

 Verpleegkundigen
 Verzorgenden
Cursus
 
60
Tijd13:00 - 16:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 16:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

Beter Thuis Wonen Thuiszorg is een thuiszorgorganisatie die werkzaam is in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Kortewijkstraat 81
7906 BS
Hoogeveen
0528-341162
Selecteer een bestand aub.